Πρωτοφανείς καταιγίδες «σαρώνουν» τη χώρα: Νησιά χωρίς ρεύμα, πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της βροχής σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου μάλιστα αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 150 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων, πτώση δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική. Οι κλήσεις για βοήθεια αφορούσαν κυρίως τις περιοχές του Πειραιά,

του Κορυδαλλού, του Μοσχάτου, της Καλλιθέας, του Βύρωνα, του Παγκρατίου και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλης έκτασης προβλήματα καταγράφονται και στην Πελοπόννησο. Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα. Λόγω της κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού, που όμως άνοιξε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Όσο για τη νέα εθνική οδό, παρέμενε κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, αφού το πρόβλημα λόγω των κατολισθήσεων χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια ως σοβαρό. Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν στην περιοχή της Αιγείρας, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Θολοπόταμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στην περιοχή.

Έντονα προβλήματα λόγω καταιγίδας παρατηρήθηκαν στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.

Με δυσκολία κινούνταν το βράδυ τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου και ως την Κερασίτσα, όπου υπήρχε μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Βυτίνας, λίγο μετά την Τρίπολη, τα νερά είχαν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη της Τρίπολης, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά. Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις.

Επίσης, πρόβλημα δημιουργήθηκε στον περιφερειακό της πόλης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια. Παράλληλα, αποκλείστηκαν τα χωριά Ζευγολατιό, Νεοχώρι και Στενό στον Δήμο Τρίπολης λόγω της υψηλής στάθμης των νερών στους δρόμους πρόσβασης.

Στο Λεωνίδιο η σφοδρή θαλασσοταραχή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι, καθώς έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη και δεν φαίνεται ο φάρος.

Μετ’ εμποδίων διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 28ο χλμ. έως το 42ο χλμ., λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στα Καβάσιλα Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ σε άλλο περιστατικό στην ίδια περιοχή δέντρο έπεσε σε αυτοκίν

Keywords
Τυχαία Θέματα