Άκης: Εγώ έχω μόνο ένα ακίνητο

Απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες για μίζες και υποστηρίζει πως «Ο Άκης ούτε έχει ούτε είχε ποτέ θέμα με πολιτικό χρήμα, κι ουδέποτε πήρε λεφτά από δουλειές είτε για τον εαυτό του είτε για άλλους».

«Ούτε τις αναγνωρίζω, ούτε τις αποδέχομαι ούτε πρόκειται ποτέ να τις αποδεχτώ. Είναι σαθρό κατασκεύασμα που στηρίζεται σε πλήρως αυθαίρετα συμπεράσματα, συρραφή στοιχείων από άλλες υποθέσεις, νεφελώδεις παραδοχές. Έχετε μπροστά σας τη μεγαλύτερη απάτη», δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό

Επίκαιρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τον Κορυδαλλό όπου έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τα δεκάδες ακίνητα που φέρεται να έχει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαντά ότι «δεν υπάρχουν, είναι το εξής ένα: το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου» το οποίο όπως λέει αγοράστηκε από τη Βίκυ Σταμάτη με δάνειο και τον ίδιο εγγυητή με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις.

Υποστηρίζει ότι η δίωξη του είναι καθαρά πολιτική και πίσω της κρύβεται η ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με σκοπό την εξόντωσή του προκειμένου «να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οκτώ χρόνια υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό», καταλογίζει προσωπικά ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά ενώ δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του και εναντίον του εξαδέλφου του κ. Ζήγρα, καταγγέλλοντας «ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστα και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο».

Κατηγορεί μάλιστα προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου ως εμπνευστή του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής του, με στόχο «την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα» και υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν την εποχή που ο κ. Παπανδρέου «είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος-Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ».

Ο πρώην υπουργός ερωτήθηκε και για τον «Γιάννη», από τον οποίο φέρεται στο ημερολόγιο του να ζητά 900.000 ευρώ ενώ του λέει ότι έχει μάθει ότι εκείνος καθάρισε «με τον ίδιο τον ΓΑΠ». Ο δημοσιογράφος ρωτά τον κ. Τσοχατζόπουλο τι εννοεί και τι σχέση έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με την υπόθεση, αλλά ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφεύγει να απαντήσει.

Στην ερώτηση για το «πάρτι» με τις off shore εταιρείες ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαντά ότι δεν έχει καμία σχέση. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί δικής μου εμπλοκής σε όλα αυτά» λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και αφήνει υπόνοιες για μαύρο πολιτικό χρήμα στα κόμματα, χωρίς όμως να πει κάτι συγκεκριμένο («Τα κόμματα έχουν κατά βάση φανερούς πόρους. Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω την πιθανότητα να έχουν παράλληλα και επιχορηγήσεις από διάφορους κύκλους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας εκλογικής διαδικασίας»).

Αντιθέτως εκτιμά ότι «τον θυσίασαν για να μείνουν κάποιοι άλλοι στο απυρόβλητο» και τονίζει πως «ο Άκης ούτε έχει ούτε είχε ποτέ θέμα με πολιτικό χρήμα, ουδέποτε πήρε λεφτά από δουλειές είτε για τον εαυτό του εί

Keywords
Τυχαία Θέματα