Η κόντρα με τα… χρυσά αυγά

Ή αλλιώς αρμέγοντας τα  δολάρια του “Fast and the Furious”. Γιατί και αυτό μπορεί να γίνει.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Δυο πράγματα μπορεί να χαζεύει ο μέσος εικοσάχρονος στις ομώνυμες ταινίες. Τις απλοϊκές κόντρες και τους δικεφάλους του Vin Diesel. Μπορεί ο πρωταγωνιστής  να μιλάει λιγότερο και από τον Ρόκι, να επιδεικνύει το ίδιο macho μοτίβο με κομμένα στους ώμους πουκάμισα

για να φαίνονται τα μούσκουλα και να έχει ένα μόνιμα βαριεστημένο ύφος μπαϊλντισμένο από την κοινωνία, αλλά το “Fast and the Furious” είναι η χρυσή αγελάδα της NBC Universal. Το τελευταίο, το “Fast Five”, έκανε περισσότερα από 626 εκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για τεράστιο πόσο χωρίς να βάζουμε μέσα τα δικαιώματα από τα DVD, τις συνεργασίες και τα online δικαιώματα.

Το FnF είναι βαρετό αν έχεις πάει στη ζωή σου μερικά βράδια σε μια live μάζωξη κόντρας. Στα Λιμανάκια – πριν ο Κασιδόκωστας σβήσει τους προβολείς για να αποθαρρύνει τους πιλότους της διπλανής πόρτας; Στην Εθνική στον “Λαϊνόπουλο”; Στον περιφερειακό του Λονδίνου ή στις γειτονιές του Τόκιο; Όπου να ‘ναι. Το σασπένς, ο φτηνός χαβαλές και η αίσθηση της εδώ και τώρα ψιλοπαρανομίας υπερισχύουν. Και γίνεται ακόμα πιο βαρετό αν έχεις δει ας πούμε το “Le Mans” για το οποίο έχουμε ξαναγράψει. Ή το “Ronin”.

Όμως ο Vin Diesel και το NBC ξέρουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα πιασάρικο plot εκατομμυρίων δολαρίων και σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν δυο μέρες στην εφημερίδα “The Hollywood Reporter” σκέφτονται να γυρίσουν μαζί το 6ο και το 7ο σίκουελ. Ο σεναριογράφος Chris Morgan ξενυχτάει πάνω απ το πληκτρολόγιο και ο σκηνοθέτη Justin Lin περιφέρεται στους δρόμους του Βερολίνου για τις σκηνές, που όπως λένε, θα γυρίσουν με 300 χιλιόμετρα την ώρα. Υπολογίζουν να βγει στον αέρα το Μάιο του 2013 και το  FnF νούμερο 7 κάπου το 2014.

Διαβάστε ακόμα:

* “Κορίτσια” για επικίνδυνες αποστολές

* Στον κόσμο του Miami Vice

* Η καλύτερη δικαιολογία του κόσμου

Keywords
Τυχαία Θέματα