Μέρκελ: Δεν θα γίνει άλλο κούρεμα – Δεν πρέπει να χαθεί μία γενιά από την ανεργία

09:06 3/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό χρέος θα εξακολουθήσει να είναι βιώσιμο εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προσθέτει, ωστόσο, ότι «δεν βλέπει νέο "κούρεμα"».

Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες με αφορμή τη συνάντηση σήμερα, Τετάρτη, των αρχηγών κρατών της ΕΕ στο Βερολίνο για την ανεργία των νέων η κ. Μέρκελ

τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει προχωρήσει, χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις» και υποστηρίζει την εμπλοκή του ΔΝΤ στα πακέτα διάσωσης της ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας στην ερώτηση:« Ενενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές, ξαφνικά ανακαλύπτετε την ανεργία των νέων. Γιατί μόλις τώρα; Πρέπει να μπαίνουμε σε υποψίες;», είπε:

–«Η ανεργία των νέων στην Ευρώπη με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό. Τον περασμένο χρόνο έκανα συσκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα με συνδικαλιστές και εργοδότες και όταν στην αρχή αυτού του έτους αποφασίζαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο των επόμενων χρόνων, επιτεύχθηκε να διατεθούν 6 δισ. ευρώ αποκλειστικά για τον αγώνα κατά της ανεργίας των νέων. Επιπλέον, ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συζητήσαμε με αντιπροσώπους ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σχετικά με τη δυνατότητα μιας δικής τους συμβολής σε αυτόν τον αγώνα. Εάν το Ευρωκοινοβούλιο υπερψηφίσει το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, θα έχουμε επιτέλους τα επιπλέον χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό».

Keywords
Τυχαία Θέματα