Μητσοτάκης: Αναλάβαμε την υποχρέωση να διώξουμε 15.000 ανθρώπους από το Δημόσιο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή που του έχει τεθεί. Μιλώντας στην τηλεόραση ανέφερε ότι σκοπεύει να απομακρύνει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους έως και τα τέλη του 2014.

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν με αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες δεν έχουν να φοβούνται κάτι, αλλά έχουν «εξασφαλίσει» την παραμονή τους στο δημόσιο. Πρόσθεσε όμως ότι «όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν

να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας»

Όταν ερωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην συνεργασία του με τα υπόλοιπα υπουργεία και εάν οι Υπουργοί εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που τους έχουν τεθεί όσον αφορά την κατάρτιση λίστας υποψηφίων προς διαθεσιμότητα, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Διευκρίνισε δε, ότι «αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, αυτό θα επισημανθεί καταρχήν στον πρωθυπουργό»

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.

Στο ζήτημα του πόσοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 που ισχύει. Βέβαια, έκλεισε, πως «το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί» εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα