Στουρνάρας: Λόγω εσωκομματικής αμφισβήτησης του Τσίπρα η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας για την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ

υπάρχουν ρωγμές και φωνές αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Μήπως γι’ αυτό έκανε την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας.

Απολογισμό της οικονομικής πολιτικής κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι από τότε που ξεκίνησε η κρίση έχουν γίνει τεράστια βήματα. Τα αποτελέσματα, είπε, δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης, ενώ σημείωσε πως οι απειλές προς τους επενδυτές δεν συμβαδίζουν με την πολιτική παραμονής στην Ευρωζώνης, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο τον κ. Τσίπρας σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί αναγκαιότητας παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Κάναμε τεράστια προσαρμογή στα ελλείμματα, οι προβλέψεις μας είναι απόλυτα ρεαλιστικές και το αναγνωρίζουν οι διεθνείς αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια έχει αρνητικό πληθωρισμό και το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη.

Αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε την απαξίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από πλευράς Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε υπόψη του πως βρεθήκαμε στη χειρότερη κρίση από το 1929 και σταθήκαμε στα πόδια μας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα