Μεγάλες φωτιές σε Χίο, Τροιζήνα – εστίες σε πολλές περιοχές της χώρας

Στο έλεος των ανέμων (και των εμπρηστών) βρίσκεται η χώρα, με πυρκαγιές να καίνε σε πολλά σημεία της επικράτειας.

Στη Χίο, η φωτιά μαίνεται για τρίτη ημέρα και έχει ήδη προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στο νησί. Πλέον τα μέτωπα είναι δύο και αρχίζουν, αμφότερα, από τον Ανάβατο. Το ένα μαίνεται δυτικά σε Ελίντα, Τηγάνι και Μακριά Άμμο και έχει φθάσει στη θάλασσα. Το άλλο κατευθύνεται βόρεια, προς το δασός Γιαννάκη. Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα του νότου.

Η φωτιά έχει κατακάψει τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης με τεράστιο κόστος για τους καλλιεργητές μαστίχας

σε Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια, καθώς έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες μαστιχόδεντρα που χρειάζονται περίπου μια οχταετία μέχρι να αποδώσουν καρπό. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές από τη φωτιά.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δάριζα της Τροιζήνας. Επί τόπου 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 2 αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο εξοχικά σπίτια έχουν καεί. Συνολικά, πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες κυρίως με ελιές, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά στην Έξω Χώρα, στη Ζάκυνθο, οδήγησε στην προληπτική εκκένωση του χωριού Καμπή. Σε εξέλιξη και η δεύτερη φωτιά στις Ορθονιές.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη Αττικής, στο Μονόπετρο Μαγνησίας και στα Πηγάδια της Δυτικής Μάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα