Κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Η φίλη μου η Ντόρα, που είναι και νονά της κόρης μου, μας κέρασε για την γιορτή της (Θεοδώρα) αυτήν την υπέροχη κασερόπιτα.
Ήταν τέτοια η νοστιμιά της, που όπως καταλαβαίνετε την έβαλα και την φωτογράφισε πάραυτα.
Μαζί με τις φωτογραφίες μου έδωσε και την πολύ-πολύ εύκολη συνταγή της.
Σας την κερνάω κι εγώ λοιπόν με την σειρά μου για την γιορτή της, έστω και καθυστερημένα.
Άλλωστε δεν λένε ότι η γιορτή κρατάει 40 μέρες ?? χιχιχι!!
Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε :

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (500 γρ.)
750 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γραμ.
φέτα τριμμένη
4 μεγάλα αυγά
200 γρ. βούτυρο γάλακτος ή αγελάδος
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου.
Ανοίγουμε με τα δάκτυλα το φύλλο και στρώνουμε το μισό στο ταψί.
Σκορπίζουμε το τριμμένο κασέρι πάνω στο φύλλο και από πάνω ρίχνουμε την φέτα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει (προσοχή να μην μας κάψει) και περιχύνουμε την πίτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και σε πάνω κάτω φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Είναι πεντανόστιμη !!!
Χρόνια πολλά Ντορίτσα να σε χαιρόμαστε !!!
Keywords
Αναζητήσεις
κασεροπιτα με φυλλο κανταιφι, κασερόπιτα με κανταΐφι
Τυχαία Θέματα
Κασερόπιτα, ΐφι,kaseropita, ΐfi
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές