Κουλουράκια με μήλο και κανέλα

Θυμάστε που σας είχα πει ότι με την αγαπημένη μου applesauce κάνω ένα σωρό πράγματα??
Να ένα από αυτά!
Μυρωδάτα και αφράτα κουλουράκια!
Σπιτική σάλτσα μήλου, φρέσκο βούτυρο, κανέλα και γαρύφαλλο και η κουζίνα σας θα γεμίσει ευωδιές που θα διώξουν – έστω και προσωρινά – τις μαύρες σκέψεις αυτών των ημερών.
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σάλτσα μήλου, θα την βρείτε σε πολλά σούπερ μάρκετς.
Αλλά είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε μια σπιτική δική σας!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε κουλουράκια, που μοσχοβολάνε μήλο και κανέλα.
Τα υλικά μας:
660-680
γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (έβαλα μισό βούτυρο γάλακτος Ήπειρος και μισό Lurpac)
250 γρ. ζάχαρη
130 γρ. σάλτσα μήλου έτοιμη ή σπιτική
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια (γεμάτα) κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Επιπλέον
1 αυγό για το άλλειμα
Στην πράξη:
Χτυπάμε στο μίξερ ή με μίξερ χειρός, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την σάλτσα μήλου. Ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Ξαναχτυπάμε.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Πλάθουμε κορδόνια και δίνουμε στα κουλουράκια μας όποιο σχήμα θέλουμε.
Εγώ συνήθως αυτά τα κουλουράκια τα κάνω σαλιγκαράκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
Προαιρετικά αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με ελάχιστη – αλλά ελάχιστη, προσέξτε μην σας παραπέσει – κανελίτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
Γίνονται 35-40 κουλουράκια.
Τα φυλάμε σκεπασμένα σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, καλή και όμορφη εβδομάδα να έχετε!
Keywords
Αναζητήσεις
koulourakia me milo kai kanela, koulourakia me kanela
Τυχαία Θέματα
Κουλουράκια,koulourakia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές