Βασιλόπιτα των Φώτων

Υλικά

2 φυλλα σφολιάτα200 γρ σκόνη αμυγδαλου150 γρ ζαχαρη1 αυγο100 γρ βουτυροΒανιλια1 κροκο για αλειμμα

Εκτέλεση

Βαζετε ολα τα υλικα στο μιξερ να ομογενοποιηθουν!Ανοιγετε τη σφολιατα σε 2 κύκλους με διαστασεις 20cm. Καλο ειναι η βαση να ειναι λιγο μεγαλυτερη απο τον κυκλο στην επιφανεια.Βαζουμε τη ζυμη στο κεντρο και απλωνουμε αφηνοντας 1cm κενό για να τυλιξετε τα 2 φυλλα. Μην ξεχασετε το φλουρι !!!Αλειφετε το κενο που αφησαμε με τον κροκο αυγου (προσθετετε λιγο νερακι να αραιωσει), ακολουθως βαζετε απο πανω τον δευτερο κυκλο και τυλιγετε μεταξυ τους  τις 2 ζυμες. Κλεινετε καλα για να μην ανοιξει κατα το ψησιμο. Αλειφετε ολη την πιτα με τον κροκο.Αν θελετε κανετε ενα ανεμομυλο με την μυτη ενος μαχαιριου και στη μεση τρυπατε με ενα πιρουνι για να φευγει ο ατμος και να μη φουσκώσει (οπως στη φωτο).Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους  170 για 35-40 λεπτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα