ΕΚΛΟΓΕΣ: Στις 6 Μαϊου ή και λίγο αργότερα τώρα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΕκλογές: Στις 6 Μαΐου ή λίγο αργότερα Πιθανότατα στις 6 Μαίου ή λίγο αργότερα θα προκηρυχθούν οι εκλογές σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος επεσήμανε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πουν στον λαό ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα. Για το ίδιο θέμα είχε κάνει δηλώσεις χθες ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, διαμηνύοντας ότι ο λόγος της μη ανακοίνωσης μέχρι τώρα σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών
αφορά στο ότι θέλουν να τηρήσουν τις θεσμικές διαδικασίες - όπως να ενημερωθεί πρώτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Ωστόσο, μια δήλωση χθες, από την Κύπρο, του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, προσέθεσε ουσιαστικά και νέα δεδομένα στο τραπέζι.

«Για τις 6 Μαΐου, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή και λίγο αργότερα. Πάντως, Σάββατο, κοντή γιορτή» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γιαννίτσης.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «έτσι κι αλλιώς, πάντα τις εκλογές, είτε κοστίζουν 50 είτε 100 εκατομμύρια είτε και παραπάνω, θα τις πληρώνει ο πολίτης που περιμένει να δει πως θα πάψει να πληρώνει όσα γίνονται» και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πούνε στον λαό ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεών τους.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Εθνους (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) χθες το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρώντας να διαψεύσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια ή τις φήμες περί αναβολής των εκλογών, διαμήνυσε, διά του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου, ότι ο λόγος της μη ανακοίνωσης μέχρι τώρα σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών αφορά στο ότι θέλουν να τηρήσουν τις θεσμικές διαδικασίες - όπως να ενημερωθεί πρώτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

Από την άλλη πλευρά, μια δήλωση χθες, από την Κύπρο, του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, προσέθεσε ουσιαστικά και νέα δεδομένα στο τραπέζι.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπέζών θα αρχίσει άμεσα -με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου- έως τις 20 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη», επεσήμανε ο κ. Παπαδήμος από την Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του προσπάθησαν να αποσυνδέσουν τα περί ανακεφαλαιοποίησης από την ημερομηνία των εκλογών. Εγκυρες πληροφορίες, άλλωστε, επιμένουν ότι το πλέον πιθανό σενάριο «δείχνει» εκλογές στις 6 Μαΐου, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο για την Κυριακή 13 Μαΐου.

Οι παράμετροι
Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Παπαδήμος θα εξετάσει και θα συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, έχοντας πάντως ήδη λάβει την απόφαση για το «κλείσιμο» της Βουλής ή τη Μεγάλη Τρίτη ή την επομένη.

Επιδιώκει, δε, να μην ξεκινήσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας για να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα, πριν ψηφιστούν στη Βουλή τα υπό συζήτηση σχέδια νόμου.

Είναι, εν τω μεταξύ, αυτονόητο ότι το σενάριο που είχαν «κλειδώσει» οι «γαλάζιοι» για εκλογές στις 29 Απριλίου αποτελεί ήδη παρελθόν. Διότι για να ίσχυ

Keywords
Τυχαία Θέματα