Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στη συμφωνία με τη Λιβύη

15:55 5/12/2019 - Πηγή: Aixmi

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».

Τη δήλωση έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και μετά θα κάνουμε το βήμα».

«Η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής, έχουμε μια παράδοση που φτάνει από τους Οθωμανούς. Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα

αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα», ανέφερε.

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην περιοχή. Κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας να είμαστε μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Έχουμε τους συντρόφους μας εκεί, και είμαστε στο πλευρό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έτσι θα εργαστούμε στο τέλος για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό».

The post Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε πίσω στη συμφωνία με τη Λιβύη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα