Η δραχμή και τα ένοπλα τάγματα οδηγούν στα άκρα τη σύγκρουση ΝΔ -Σύριζα

20:31 10/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Αυτή η υπόθεση με τον Ιφικράτη Αμυρά, που καλούσε από τηλεοράσεως τον κόσμο να πάρει τα όπλα για να αντιμετωπίσει τους «κατακτητές» του Μνημονίου, έχει ενδιαφέρον. Όχι τόσο γιατί εκπλήσσουν οι ακραίες απόψεις ενός πολιτικά διαταραγμένου ανθρώπου, όσο διότι ο συγκεκριμένος λίγο έλειψε να είναι υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα.

Θα πείτε: δεν ξέραμε ότι υπάρχουν «λουλούδια» μέσα στις πολλές συνιστώσες του;

Το ξέραμε σε γενικές γραμμές. Τώρα, όμως, που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

χτυπάει την πόρτα της εξουσίας και όλα τα φώτα πέφτουν πάνω του, αποκαλύπτονται και πράγματα άγνωστα -ακόμη και στους δημοσιογράφους.

Για παράδειγμα, το πρόσωπο και τις απόψεις του Αμυρά δεν τις γνωρίζαμε μέχρις ότου η ΝΔ δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα βίντεο. Εκείνο με το παραλήρημά του για τον ένοπλο αγώνα και το άλλο που τον έδειχνε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τασσόταν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στη δρσχμή!

Τι έγινε από εκεί και πέρα;
Η ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το γεγονός και ο Σύριζα, αφού αρχικά επιχείρησε να εμφανίσει ως φαιδρό το όλο θέμα, διαχώρισε  πλήρως τη θέση του από τον Αμυρά.

Το ζήτημα, λοιπόν επικεντρώθηκε στον Λαφαζάνη, που είναι κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού και ένας από τους τέσσερις που παρουσίασαν το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα πριν από λίγες μέρες.

Εκεί, λοιπόν, ανέλαβε «δράση» ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στο Δημήτρη Τάκη (ΒΗΜΑ FM), του είπε: η άποψη του Λαφαζάνη είναι προσωπική και μειοψηφική μέσα στον Συνασπισμό. Εννοείται ότι δεν θα είναι εκείνος που θα εκφράζει την πολιτική μας στα θέματα οικονομικής πολιτικής ή των σχέσεων με την Ευρώπη! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να τον στείλουμε σπίτι του. Είναι εξαιρετικά άξιο και χρήσιμο στέλεχος, που έχει αποδείξει ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις!

Αντιληπτό; Ναι μεν τα λέει ο Λαφαζάνης, αλλά δεν θα τον αφήσουν να προωθήσει όσα πιστεύει…

Keywords
Τυχαία Θέματα