4+1 τρόποι για να περιορίσεις την σπατάλη φαγητού και να καταπολεμήσεις την κλιματική αλλαγή

20:01 1/9/2021 - Πηγή: iPop

Εσύ το ήξερες ότι τα τρόφιμα που απορρίπτουμε καθημερινά επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον και εντείνουν την κλιματική αλλαγή; Έρευνες έχουν δείξει πως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 35 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων απορρίπτονται ετησίως, φαντάσου πόσο κακό προκαλούμε στον πλανήτη μας!

Στην πραγματικότητα, καθώς τα τρόφιμα αποσυντίθενται στους χώρους, εκπέμπουν μεθάνιο κι ένα θερμαντικό αέριο που είναι 25 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν το 8% των αερίων που οφείλονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αν αυτή τη στιγμή, καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο, σκέφτεσαι

όλο αυτά τα τρόφιμα που πετάει η οικογένειά σου στα σκουπίδια, μην ανησυχείς! Υπάρχει τρόπος για να βάλεις ένα τέλος σε αυτή τη συνήθεια τώρα!

“Πώς να μειώσω τη σπατάλη φαγητού;” Μάθε όλους τους τρόπους:Σκέψου σαν ένας chef!

Στα εστιατόρια τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο! Μπορείς πάρα πολύ απλά κι εύκολα να χρησιμοποιήσεις τα κόκκαλα από το κοτόπουλο ή το ψάρι που περίσσεψαν για να φτιάξεις πάρα πολύ ωραίους ζωμούς! Επίσης, τις μαυρισμένες μπανάνας μπορείς να τις φτιάξεις τηγανιτές ή να τις προσθέσεις σε γλυκά. Αυτοσχεδίασε, παίξε με την κουζίνα και περιόρισε την σπατάλη φαγητού όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς!

Όχι άλλο φαγητό στα σκουπίδια. 5 τρόποι να μειώσεις τα απορρίμματα της κουζίνας σου

Γίνε δημιουργική

Εάν έχεις στην κουζίνα σου περισσεύματα από στήθος κοτόπουλου, βραστά αυγά, μπρόκολο και μαύρες ελιές, μπορείς να φτιάξεις τηγανητό ρύζι ή σαλάτα ζυμαρικών. Με τα φρούτα που περίσσεψαν, δημιούργησε τη δική σου νόστιμη συνταγή για smoothies. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις tacos, σάντουιτς και τόσα πολλά φαγητά με ποσότητες φαγητού που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σου. Το να γίνεις δημιουργική μόνο διασκέδαση μπορεί να σου προσφέρει!

Μικρά tips για να σταματήσεις τη σπατάλη του φαγητού

Ψώνισε πιο έξυπνα!

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που επιλέγουμε τα ψώνια μας! Εάν πετάς συχνά τρόφιμα, σκέψου τι κάνεις λάθος και γιατί συμβαίνει αυτό. Μήπως αγοράζεις περισσότερα από όσα μπορείς να καταναλώσεις; Για παράδειγμα, αν πετάς τρεις μπανάνες και μισή σακούλα μανταρίνια κάθε εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσεις τις αγορές σου! Μπορείς μάλιστα κάθε εβδομάδα να βγάζεις ένα πρόγραμμα και μια λίστα με το τι θα μαγειρέψεις και τι χρειάζεσαι από το σούπερ μάρκετ, ώστε να μη ξοδεύεις τα χρήματα σου άσκοπα και το σημαντικότερο να μη μολύνεις το περιβάλλον με απορρίμματα!

Αποθήκευσε με το σωστό τρόπο το φαγητό σου

“Πώς να μειώσω τη σπατάλη φαγητού;” Η σωστή αποθήκευση και η συντήρηση είναι η απάντηση στην ερώτηση που σε βασανίζει! Υπάρχουν τάπερ που μπορείς να προμηθευτείς και είναι φιλικά προς τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει πως αποθηκεύοντας τα τρόφιμά σου εκεί μέσα, θα αντέχουν για περισσότερες μέρες μέσα στο ψυγείο. Επίσης, πριν πας στο σούπερ μάρκετ μπες στον κόπο να ρίξεις μια ματιά στην κατάψυξή σου για να δεις τι τρόφιμα έχεις ήδη.

Τρόποι να διατηρήσεις για περισσότερες μέρες τη σαλάτα σου φρέσκια στο ψυγείο

Κονσερβοποίηση

Η διαδικασία της κονσερβοποίησης είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους διατήρησης των τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βασίζεται στη θέρμανση των τροφίμων εντός κλειστών δοχείων με στόχο την καταστροφή των μικροοργανισμών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοίωση στο τρόφιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4+1 τρόποι για να περιορίσεις την σπατάλη φαγητού και να καταπολεμήσεις την κλιματική αλλαγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα