«Her Majesty the Queen»: Το -χωρίς εικόνα- καθηλωτικό εξώφυλλο της Vogue τιμά τη βασίλισσα Ελισάβετ –Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα;

17:23 14/10/2022 - Πηγή: iPop

Το βρετανικό περιοδικό Vogue τιμά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ με ένα κενό μωβ εξώφυλλο. Ποια είναι η σημασία του χρώματος και πώς σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια;

Το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου του περιοδικού μόδας δεν έχει φωτογραφίες, απλά το κοσμούν οι λέξεις «Her Majesty the Queen», ενώ συνοδεύουν τη φράση οι ημερομηνίες «1926-2022». Απλό, αλλά καθηλωτικό.

Η κυκλοφορία λευκών εξωφύλλων είναι παράδοση για το περιοδικό όταν πεθαίνει

ένας μονάρχης. Στην 106χρονη ιστορία της βρετανικής Vogue, έχει τιμήσει επίσης τους θανάτους του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ το 1936 και του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ το 1952 με παρόμοιο τρόπο.

Υπήρξε πηγή έμπνευσης: Όταν οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ και έκαναν όλο τον κόσμο να μιλάει για τα έργα τους

Αφιέρωμα Vogue σε βασίλισσα Ελισάβετ: Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα;

Το περιοδικό εξήγησε την επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν το μωβ χρώμα για το αφιέρωμα που αφορά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η απόχρωση ήταν συνδεδεμένη με τα δικαιώματα από την αρχαιότητα. Τον 16ο αιώνα, η Ελισάβετ Α’ δεν επέτρεψε σε κανέναν, εκτός από τον στενό της κύκλο, να φορέσει μωβ, ενώ η Ελισάβετ Β’ διέσχισε το Αββαείο του Westminster κατά τη διάρκεια της στέψης της με τη μωβ βασιλική κάπα, που αποτελείται από περισσότερα από 22 μέτρα μωβ βελούδο. Επιπλέον, το Imperial State Crown που τοποθετήθηκε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της κηδείας της, ήταν ντυμένο σε μωβ χρώμα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British Vogue (@britishvogue)

Στο τεύχος Φεβρουαρίου 1936, το πρώτο εξώφυλλο – αφιέρωμα στον θάνατο ενός μονάρχη, έγραφε:

«Αυτή η αρχική σελίδα της Vogue, η οποία έχει συνηθίσει να αντικατοπτρίζει τα γεγονότα της ιδιαίτερης σφαίρας του ενδιαφέροντος μας, πρέπει τώρα να διευρύνει το εύρος της για να αντικατοπτρίζει το γεγονός που έχει σβήσει οτιδήποτε προϋπήρχε– τον ​​θάνατο του Βασιλιά Γεώργιου», έγραψε ο εισηγητής του τεύχους Φεβρουαρίου 1936.

Η Vogue αφιέρωσε το μπροστινό μέρος του περιοδικού της στον αείμνηστο μονάρχη, περιγράφοντάς τον ως «ένα μέλος των βασιλικών υπηρεσιών, έναν αφοσιωμένο αγρότη, επιδέξιο ιστιοπλόο, λάτρη των αλόγων και ειδικό στα όπλα». 

Κηδεία Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’: Πώς έμοιαζε η Βρετανία την τελευταία φορά που πέθανε ένας μονάρχης

«Η ζωή συνεχίζεται και η Vogue, η οποία αντικατοπτρίζει ένα ποικίλο και θεμελιώδες μέρος της ζωής, πρέπει επίσης να συνεχίσει – η συνέχεια της αγγλικής βασιλείας είναι σύμβολο της συνέχειας της ζωής, η οποία δεν μπορεί να ανασταλεί από καμία καταστροφή» έγραφε τότε το περιοδικό.

Όταν έγινε βασίλισσα η Ελισάβετ το 1952, η Vogue τίμησε την στέψη της γράφοντας:

«Η βασική νότα του χαρακτήρα της είναι μια απόλυτα διαφανής ειλικρίνεια: η ειλικρίνεια του σκοπού και η ειλικρίνεια της αφοσίωσης στο καθήκον της». Εβδομήντα χρόνια αργότερα, αυτά τα λόγια παραμένουν ζωντανά, καταλήγει το editorial της βρετανικής Vogue.

Αρκετές εβδομάδες αφότου πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι η μονάρχης που έσπασε κάθε ρεκόρ στον θρόνο, πέθανε από βαθιά γεράματα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ρεκόρ της Σκωτίας.

Getty Images

Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα, βρισκόταν στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης ημέρας. Η πριγκίπισσα, μάλιστα, είχε δηλώσει σε μία πρόσφατη συνέντευξή της: «Ήμουν τυχερή που μοιράστηκα τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας».

Το κάστρο του Ουίνδσορ: Το αγαπημένο μέρος της Βασίλισσας Ελισάβετ έγινε η τελευταία της κατοικία

Το παλάτι του Buckingham ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών με επίσημη ανακοίνωση. «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα», ανέφερε η δήλωση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο επί 73 χρόνια σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ που πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, πέθανε επίσης από βαθιά γεράματα, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Her Majesty the Queen»: Το -χωρίς εικόνα- καθηλωτικό εξώφυλλο της Vogue τιμά τη βασίλισσα Ελισάβετ –Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα