Αλλαγή καριέρας; Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να εργαστείς το 2022

13:22 29/12/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία έφερε πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας – είτε κάποιοι από εμάς μετακόμισαν στην ύπαιθρο, είτε αγόρασαν σκύλο. Έχεις σκεφτείς, όμως, κατά τη διάρκεια του κορονοϊού να μετακομίσεις στο εξωτερικό για δουλειά; Επειδή δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη, πιστεύω πως το 2022 θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες, γι’ αυτό ακριβώς, με λίγη έρευνα, σου συγκέντρωσα τις χειρότερες και τις καλύτερες χώρες του εξωτερικού για να εργαστείς.

Με τόσες πολλές θέσεις εργασίας και με την έλευση του κορονοϊού, η εξ αποστάσεως εργασία είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ. Ο ψηφιακός τρόπος ζωής

έχει πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία χρόνια και πολλές χώρες επιθυμούν πλέον να προσελκύσουν ακόμα και απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Δεν θέλω να γυρίσω στη δουλειά μετά τις γιορτές

Επομένως, είτε αναζητάς εντελώς νέα καριέρα, είτε εργάζεσαι για μια εταιρεία που δεν σε απασχολεί και τόσο η έδρα της, η επιλογή της σωστής τοποθεσίας είναι το κλειδί εάν θέλεις μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Το Expat Insider έχει κατατάξει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη για εργασία, με βάση έρευνες με ομογενείς που ζουν ήδη εκεί. Έτσι, αν θέλεις να αποφύγεις την εργασιακή ανασφάλεια και να βρεις τον προορισμό με την καλύτερη εργασιακή κουλτούρα, έχεις βρεθεί στο σωστό άρθρο.

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι στο εξωτερικό; Μάθε ποιο είναι το μυστικό που λείπει πάντα από τη λίστα ενός ταξιδιώτη

Ποιες είναι οι χειρότερες χώρες για τους εργαζόμενους;

Σύμφωνα με τον Δείκτη Εργασίας Εξωτερικού του Expat Insider, ο οποίος περιλαμβάνει 59 προορισμούς, η Κύπρος είναι η τρίτη χειρότερη χώρα, ενώ η Ιταλία έρχεται δεύτερη και η Τουρκία βαθμολογείται ως η χειρότερη από όλες.

Το νόμισμα της Τουρκίας κάνει τη ζωή δύσκολη

Η Τουρκία βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα από το 2017 και το 2021, διπλάσιος από τον παγκόσμιο μέσο όρο των μεταναστών ήταν δυσαρεστημένοι με την τοπική οικονομία – αυτό είναι 43% σε σύγκριση με 19% παγκοσμίως. Η χώρα αυτή τη στιγμή παλεύει με ένα υποτιμημένο νόμισμα καθώς και με τον αντίκτυπο της πανδημίας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι είναι δυσαρεστημένοι.

Η Τουρκία είχε επίσης κακές επιδόσεις στην υποκατηγορία εργασίας και αναψυχής, με το 32% των εργαζομένων να είναι απογοητευμένοι με τις ώρες εργασίας τους. Αυτό είναι διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 16%.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη İstanbul City (@istannbul_city)

Ένας Βραζιλιάνος ερωτώμενος που ζει στη χώρα θεωρεί ότι το «νόμισμα που καταρρέει, οι συντηρητικές και αυστηρές αξίες στους περισσότερους χώρους εργασίας και οι πολλές ώρες εργασίας» είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Ωστόσο, δείχνοντας ότι τα συναισθήματα των ερωτηθέντων μπορεί να είναι εξαιρετικά υποκειμενικά, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι εκπατρισμένοι σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στην Τουρκία εργάζονται στην πραγματικότητα λιγότερες ώρες από τον διεθνή μέσο όρο – 41,9 ώρες την εβδομάδα σε αντίθεση με τις 43,2 ώρες.

Η Ιταλία έχει λίγες τοπικές ευκαιρίες εργασίας

Η Ιταλία κατατάσσεται σταθερά στην τελευταία 10άδα από τότε που ξεκίνησε η έρευνα το 2014. Το 2021, όσοι ζούσαν και εργάζονταν εκεί ήταν απογοητευμένοι από τις τοπικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και το 56% τις αξιολόγησε αρνητικά σε σύγκριση με το 33% παγκοσμίως. Ενώ το 22% περιγράφει την κατάσταση ως «πολύ κακή».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Italy • Benvenuti a tutti! (@italy)

Το 42% έδωσε επίσης αρνητική βαθμολογία στην οικονομία της Ιταλίας, οριακά μικρότερη από ό,τι στην Τουρκία. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο, καθώς το ποσοστό ανεργίας της χώρας είναι σχετικά υψηλό στο 9%.

Η Κύπρος βρίσκεται σε μία μέτρια κατάσταση

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πιο μπερδεμένη, με περίπου τους μισούς ερωτηθέντες – 52% – να είναι γενικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, σε σύγκριση με το 68% παγκοσμίως. Αυτό συγκρίνεται με το 19% που είναι εντελώς δυσαρεστημένοι, ποσοστό που είναι μόλις 5% παγκοσμίως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cyprus (@cyprus)

Η χώρα κατατάσσεται επίσης στην τελευταία θέση όσον αφορά την ασφάλεια της εργασίας, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πολύ δυσαρεστημένοι σε αυτόν τον τομέα.

Πού πρέπει να μετακινηθείς αν θέλεις μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο Σκανδιναβικές χώρες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην υποκατηγορία Εργασία και Ελεύθερος χρόνος.

Οι Δανοί το κάνουν καλύτερα

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στη Δανία ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις ώρες εργασίας τους, σε σύγκριση με τον μέσο όρο μόλις 27% διεθνώς. Η εικόνα ήταν πολύ παρόμοια στη Νορβηγία, όπου το 42% ήταν απόλυτα ευχαριστημένο με τις ώρες εργασίας του. Στην πραγματικότητα, στη Δανία υπάρχει μια επίσημη εβδομάδα εργασίας μόλις 37 ωρών, επομένως δεν είναι περίεργο που οι εργαζόμενοι σε αυτή την χώρα είναι ευχαριστημένοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Denmark.dk (@denmarkdotdk)

Η Νέα Ζηλανδία έχει γενικά τη σωστή ισορροπία

Η Νέα Ζηλανδία έρχεται δεύτερη συνολικά στον Δείκτη Εργασίας στο Εξωτερικό και τέταρτη όσον αφορά την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το 83% των ομογενών που ερωτήθηκαν ήταν γενικά ικανοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα – σε σύγκριση με το 66% διεθνώς.

Λίγο πάνω από τέσσερα στα πέντε άτομα βαθμολόγησαν επίσης θετικά την ασφάλεια της εργασίας τους. Και αν θέλεις να αλλάξεις καριέρα, το 64% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι οι τοπικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας είναι θετικές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New Zealand (@purenewzealand)

Πού να αποφύγεις να εργαστείς;

Εάν ελπίζεις στην απόλυτη αρμονία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, η έρευνα προτείνει να αποφύγεις το Κουβέιτ και την Ιαπωνία.

Στο Κουβέιτ, το 12% των ερωτηθέντων ήταν πολύ δυσαρεστημένοι με τις ώρες εργασίας τους, σε σύγκριση με μόλις 45% διεθνώς. Ενώ στην Ιαπωνία, μόνο το 50% των ανθρώπων ήταν ευχαριστημένοι με τις ώρες εργασίας τους (σε σύγκριση με μέσο όρο 66%). Οι ώρες εργασίας στην Ιαπωνία είναι πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με 44,9 ώρες την εβδομάδα ο κανόνας, σε αντίθεση με τις 43,2 ώρες παγκοσμίως.

Εκατομμυριούχοι κάτω από τα 30-Πώς μπορείς να το πετύχεις και εσύ;

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη για εργασία;

Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής και το 2021 η Ταϊβάν κατέλαβε την πρώτη θέση στον Δείκτη Εργασίας στο Εξωτερικό. Οι ερωτηθέντες ήταν ευχαριστημένοι με την εργασιακή τους ασφάλεια – με το 83% να είναι γενικά ικανοποιημένο σε αντίθεση με το 61% διεθνώς. Στην πραγματικότητα, ένα τεράστιο 40% ήταν επίσης απόλυτα ικανοποιημένο.

Ένα τεράστιο 85% ήταν ευχαριστημένο με την τοπική οικονομία και με τα αυστηρά μέτρα για τον COVID-19, οι προοπτικές απασχόλησης εδώ δεν ήταν εξίσου προκλητικές.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ήταν ικανοποιημένοι με τις ώρες εργασίας τους (74%), ενώ δύο στους πέντε δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους – η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από τον διεθνή μέσο όρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 劉鎮翔 (@xiang__1005)

Η Νέα Ζηλανδία και η Τσεχία είναι οι αμέσως καλύτερες

Η Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η Τσεχία στην τρίτη. Η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα και λαμβάνει την ισχυρότερη βαθμολογία στην κατηγορία εργασίας και αναψυχής. Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε (82%) είναι γενικά ικανοποιημένοι με τις ώρες εργασίας τους και το 80% είναι ικανοποιημένοι με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klára Hášová (@klara_has)

Εάν σκέφτεσαι τον ψηφιακό τρόπο ζωής, η Τσεχία μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσένα, καθώς ένα τεράστιο 93% των εργαζόμενων υποστηρίζουν ότι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αλλαγή καριέρας; Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να εργαστείς το 2022 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα