Αν χρειαζόσουν λόγο για να ξεκινήσεις χορό, τώρα έχεις πολλούς! Δες εδώ όλα τα οφέλη που σου προσφέρει

16:50 10/10/2020 - Πηγή: iPop

Ο χορός αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης! Είναι ένα χόμπι που πολλοί ξεκίνησαν στον ελεύθερο χρόνο τους και τελικά τους έγινε τρόπος ζωής. Έχει να κάνει με την ελευθερία της κίνησης και πολλά περισσότερα που ίσως να μη γνωρίζεις. Τα οφέλη του χορού είναι τόσα πολλά που σίγουρα θα σου δώσουν παραπάνω από έναν λόγους για να ξεκινήσεις να χορεύεις πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενες!

Τα οφέλη του χορού που πρέπει να γνωρίζειςΒελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Ο χορός είναι ένας ευχάριστος τρόπος άσκησης που όμως σε γυμνάζει και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνεις (όπως σίγουρα συμβαίνει σε όποια άλλη δραστηριότητα

κάνεις). Ένας ενήλικας χρειάζεται 150 με 300 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης προκειμένου να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση με ασκήσεις μέτριας έντασης ή 75 με 150 λεπτά κάποιας αερόβιας άσκησης. Σύμφωνα με επαγγελματίες χορευτές όλα τα είδη χορού δημιουργούν εξαιρετικές αερόβιες προπονήσεις καθώς οι διαφορετικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις αυξομειώνουν τους καρδιακούς σου παλμούς.

Βελτιώνει την ισορροπία και τη δύναμη

Ένα από τα οφέλη του χορού είναι ότι βελτιώνει τη στάση του σώματός σου! Ένας από τους λόγους για τον οποίο ο χορός είναι μια τόσο καλή μορφή φυσικής άσκησης είναι επειδή ενσωματώνει κινήσεις σε όλα τα επίπεδα κίνησης και προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι κινήσεις που κάνεις στην καθημερινή σου ζωή όπως το περπάτημα, οι σκάλες και οι προπονήσεις όπως ο διάδρομος ή η ποδηλασία γίνονται σε οβελιαίο επίπεδο ενώ στο χορό αυτό δεν υπάρχει καθώς στροβιλίζεσαι με το ρυθμό της μουσικής και έτσι όλοι οι μυς του σώματός σου είναι σε επαγρύπνηση. Αυτός ο τύπος κίνησης όχι μόνο αυξάνει τη δύναμη, αλλά βελτιώνει επίσης και την ισορροπία.

Unsplash/David HofmannΒελτιώνει την ψυχική και νοητική σου υγεία

Ο χορός απαιτεί μουσική και η μουσική απαιτεί ρυθμό, στο σύνολο τους αυτά σου προσφέρουν μία ψυχική ηρεμία, χαλάρωση και σε γεμίζουν χαρά! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χορός μπορεί ακόμα και να βελτιώσει τις νοητικές σου ικανότητες στη σκέψη καθώς μεγαλώνεις. Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει, επίσης, ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη μνήμη και τις δεξιότητες, όπως ο προγραμματισμός και η οργάνωση, βελτιώνονται με την άσκηση όπως ο χορός.

Προσφέρει συναισθηματική τόνωση

Για να χορέψεις δε χρειάζονται απαραίτητες δεξιότητες σε κανένα επίπεδο αρκεί να το θελήσεις και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στο δικό τους χρόνο. Η κίνηση και ο χορός είναι εκφραστικά μέσα και ως τέτοια μπορείς να αφεθείς και να χαθείς μέσα στο ρυθμό της μουσικής χωρίς να σκέφτεσαι. Μέσα από αυτό το πρίσμα θα δεις το άγχος σου να εξαφανίζεται, θα αισθανθείς πιο χαλαρή, θα κοινωνικοποιηθείς και θα ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου! Τι παραπάνω να ζητήσεις από ένα χόμπι που μπορεί τελικά να σου μάθει πως να ζεις καλύτερα χορεύοντας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν χρειαζόσουν λόγο για να ξεκινήσεις χορό, τώρα έχεις πολλούς! Δες εδώ όλα τα οφέλη που σου προσφέρει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα