Μελέτη επιβεβαιώνει: Αυτή είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να κάνεις γενική στο σπίτι σου

14:01 4/12/2021 - Πηγή: iPop

To να κάνεις το σπίτι σου να λάμψει είναι ίσως μια διαδικασία που απαιτεί μια ολόκληρη μέρα. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της LG Electronics και που διεξήχθη από το OnePoll με 2.000 Αμερικανούς, ο μέσος Αμερικανός καθαρίζει το σπίτι του επτά φορές κάθε μήνα, που περιλαμβάνει σφουγγάρισμα (71%), πλύσιμο πιάτων (68%) και σκούπισμα των τραπεζιών (65%).

Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά

Νέα
μελέτη: Το Σάββατο είναι η καλύτερη μέρα να κάνεις γενική

Επιπλέον, ο μέσος αμερικάνος καθαρίζει σε βάθος πέντε φορές κάθε μήνα, που περιλαμβάνει το πλύσιμο των παραθύρων (53%), της μπανιέρας (50%) και της τουαλέτας (41%). Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχει μια μέρα και ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επιδίδονται σε γενικό καθαρισμό: το πρωί του Σαββάτου.

Τα βράδια της Κυριακής και τα πρωινά της Δευτέρας ήταν οι λιγότερο επιθυμητές ώρες για να καθαρίσει κανείς το σπίτι. Επιπλέον, υπήρχαν συγκεκριμένες δουλειές του σπιτιού που ήταν πιο ευχάριστες ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Οι ερωτηθέντες προτίμησαν να σκουπίζουν με ηλεκτρική σκούπα (40%), να καθαρίζουν την τουαλέτα (34%) και να σφουγγαρίζουν (33%) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πιο αθόρυβες εργασίες καθαρισμού ήταν καλύτερες για τα βράδια, όπως το πλύσιμο των πιάτων (35%), το πλύσιμο ρούχων (32%) και το καθάρισμα της εστίας και του περιβάλλοντος χώρου μαγειρέματος (31%).

Ωστόσο, ορισμένες εργασίες σπιτιού ήταν ευχάριστες ανεξάρτητα από την ώρα. Ένας στους τρεις από τους ερωτηθέντες είπε ότι το πλύσιμο ρούχων (33%), το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα (31%), το πλύσιμο των πιάτων (31%) και το τρίψιμο της περιοχής μαγειρέματος (27%) ήταν οι τύποι εργασιών που θα ολοκλήρωναν ανά πάσα στιγμή. Το επίκεντρο για έξι στους 10 Αμερικανούς είναι η καθαριότητα των δαπέδων τους: Περίπου το 60% από αυτούς δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να έχουν υπερβολική ποσότητα πιάτων ή ρούχων παρά ένα βρώμικο πάτωμα για να περπατήσουν.

Από τους ερωτηθέντες στην έρευνα, 2 στους 3 ανθρώπους παρατήρησαν ότι ένιωσαν ευφορία αφού τελείωσαν τον καθαρισμό. Και 7 στους 10 σκέφτηκαν συγκεκριμένα ότι η πιο ικανοποιητική εμπειρία προήλθε από το φρέσκο ​​καθαρισμένο δάπεδο με ηλεκτρική σκούπα.

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μελέτη επιβεβαιώνει: Αυτή είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να κάνεις γενική στο σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα