Ο καιρός αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι ανάγκες σου – Τα μυστικά για μια τέλεια φθινοπωρινή skincare ρουτίνα περιποίησης

13:27 29/10/2022 - Πηγή: iPop

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, η μέρα γίνεται μικρότερη (δυστυχώς), το φθινόπωρο είναι επισήμως εδώ. Αλλά μετά από μήνες έκθεσης στον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα και αναζωογόνηση. Όταν αλλάζουν οι εποχές, αλλάζει και το περιβάλλον γύρω μας. Το δέρμα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο σύνολο κλιματικών συνθηκών, αλλά μπορείς να κάνεις τη μετάβαση αυτή λίγο πιο εύκολη εφαρμόζοντας μια φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς μέσα από απλές συμβουλές.

Πάντα υπάρχει περιθώριο να χαρίσεις στο δέρμα σου την καλύτερη εκδοχή του. Πόσο μάλλον στις αρχές του φθινοπώρου, την εποχή που

σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την ανανέωση -για τα πάντα- και που έπεται του skin unfriendly καλοκαιριού, άρα η ανάγκη για έξτρα δερματική περιποίηση είναι μεγαλύτερη.

Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις όλα εκείνα τα καλλυντικά που κρατάς για χρόνια; – Μάθε αναλυτικά κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις τα προϊόντα περιποίησής σου

Γιατί να κάνω τη μετάβαση σε φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς;Freepik

Ο καιρός του φθινοπώρου είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τόπο διαμονής μας. Ωστόσο, όπου κι αν βρίσκεσαι, οι μήνες του είναι γενικά πιο δροσεροί και ξηροί από το καλοκαίρι. Βρισκόμαστε επίσης ένα βήμα πιο κοντά στους χειμερινούς μήνες, επομένως είναι η τέλεια στιγμή για να δώσεις στο δέρμα σου λίγη επιπλέον φροντίδα.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, ξαφνικά το δέρμα έρχεται αντιμέτωπο με ένα εντελώς νέο σύνολο κλιματικών συνθηκών για να μας προστατεύσει. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο και η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των ιών. Για να το διατηρήσουμε υγιές λοιπόν, πρέπει να το φροντίζουμε όλο το χρόνο.

Πώς ο φθινοπωρινός καιρός επηρεάζει την υγεία του δέρματος;

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την τάση του δέρματος σε ξηρότητα και αφυδάτωση.Οι καιρικές συνθήκες όπως ο άνεμος και η βροχή επιδεινώνουν το ευαίσθητο δέρμα με αποτέλεσμα να εμφανίσει ερεθισμό.Ο μύθος ότι δεν χρειάζεσαι αντηλιακό τους πιο δροσερούς μήνες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και άλλες βλαβερές συνέπειες από την έκθεση στον ήλιο.Τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να επιδεινώσουν δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.Ο ξηρός καιρός σημαίνει ότι το δέρμα θα παράγει περισσότερο σμήγμα, οδηγώντας σε περισσότερα σπυράκια.5+1 tips που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμψει ξανάΕνυδάτωση από μέσα προς τα έξω

Ο καιρός του φθινοπώρου μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Θα βρέξει; Θα βγει ο ήλιος; Φυσάει; Ένα πράγμα είναι σίγουρο – το δέρμα χρειάζεται όση περισσότερη υγρασία μπορεί να πάρει.

Καθώς τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας μειώνονται σταδιακά, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη γνωστή σε όλους μας ξηρότητα. Καθώς το δέρμα γίνεται όλο και πιο ξηρό, δημιουργεί υπερβολικό σμήγμα και αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε ξεσπάσματα ακμής.

Για να αποφύγεις τα σπυράκια προσπάθησε να ενυδατώνεις το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω. Αυτό σημαίνει να πίνεις περισσότερο νερό, να καταναλώνεις τροφές που είναι θρεπτικές και να χρησιμοποιείς ορούς και ενυδατικές κρέμες.

Βρήκαμε την πιο σύντομη ρουτίνα περιποίησης προσώπου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο

Άλλαξε τις ελαφριές ενυδατικές κρέμες με πιο παχύρρευστες

Καθώς οι φθινοπωρινοί μήνες είναι εδώ, είναι καιρός να αναβαθμιστείς, κάνοντας ένα δώρο στον εαυτό σου μια παχύρρευστη κρέμα προσώπου που προσφέρει άμεση ενυδάτωση από την ξηρότητα.

Το αντηλιακό θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ο καλύτερός σου φίλος

Μία από τις καλύτερες συμβουλές των δερματολόγων είναι να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα. Ακόμη και όταν φυσάει, χιονίζει και βρέχει, το δέρμα σου εξακολουθεί να χρειάζεται SPF, καθώς το φως του ήλιου διεισδύει στον συννεφιασμένο ουρανό και αντανακλάται στο νερό.

Και τα χείλη χρειάζονται αγάπηFreepik

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα που σχετίζονται με το δέρμα και βιώνουν πολλοί άνθρωποι όταν αλλάζουν οι εποχές είναι τα σκασμένα χείλη. Απότρεψέ το βάζοντας ένα lip balm στην τσάντα ή την τσέπη σου και εφάρμοσε όποια στιγμή της ημέρας θεωρείς πως το χρειάζεσαι. Όχι μόνο θα ενυδατώσει τα χείλη σου, αλλά θα τους δώσει και τη λάμψη που χρειάζονται.

Σημαντική συμβουλή: Προσπάθησε να αναζητήσεις ένα lip balm με SPF καθώς και τα χείλη χρειάζονται αντηλιακή προστασία.

Η λοσιόν σώματος είναι απαραίτητη

Οι ρουτίνες περιποίησης του δέρματος συχνά περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο, αλλά μην ξεχνάς τη φροντίδα του σώματος. Όταν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού μετατρέπονται σε ψυχρές φθινοπωρινές μέρες, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσεις μία ενυδατική κρέμα σώματος όταν βγαίνεις από το ντους.

Φτιάξε τη δική σου μάσκα νυκτός ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου και χάρισε λάμψη στο πρόσωπό σου!

Μην ξεχνάς τα χέρια

Πιθανώς το πιο συνηθισμένο πρόβλημα το φθινόπωρο είναι τα ξηρά, καταπονημένα χέρια, τα οποία τις περισσότερες φορές συχνά τα παραμελούμε. Επειδή το δέρμα στα χέρια μας δεν παράγει τόσο φυσικό λάδι όσο το υπόλοιπο σώμα, αυτή η περιοχή είναι πολύ πιο επιρρεπής στην ξηρότητα, ειδικά σε πιο κρύο καιρό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φροντίσουμε τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέρη του σώματός μας! Περιποιήσου επιλέγοντας κρέμες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο καιρός αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι ανάγκες σου – Τα μυστικά για μια τέλεια φθινοπωρινή skincare ρουτίνα περιποίησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο καιρός αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι ανάγκες σου – Τα μυστικά για μια τέλεια φθινοπωρινή skincare ρουτίνα περιποίησης,