Οι καλύτερες και πιο οικονομικές διακοπές γίνονται τον Σεπτέμβρη! Όλοι το ξέρουμε αυτό

22:51 1/9/2021 - Πηγή: iPop

Σκέφτεσαι να πας διακοπές τον Σεπτέμβρη, αλλά έχεις ακόμη αμφιβολίες; Κανένας δισταγμός. Κλείσε το συντομότερο την πρώτη φθινοπωρινή σου εξόρμηση, ακόμη κι αν είναι για ΣΚ. Εμείς το κάναμε ήδη. Εσύ;

Η λέξη Φθινόπωρο πονάει πολλές φορές, είναι σα να σου βάζει κάποιος το μαχαίρι στην πληγή, με το που γύρισες από τις διακοπές σου ή ακόμη χειρότερα αν δεν έφυγες ποτέ. Έξω κάνει ζέστη, το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πόσο θες να αράξεις σε μια παραλία και ακούς και αυτό το «καλό Χειμώνα». Τι «καλό Χειμώνα»; Αλήθεια τώρα; Εγώ μόλις

έκλεισα διακοπές για Σεπτέμβριο κι εσύ μου λες «καλό Χειμώνα»; Είναι σα να δίνεις σ’ ένα παιδί ένα γλειφιτζούρι και να του λες ορίστε αλλά μην το φας ακόμα.

Κάθε Καλοκαίρι, όσες διακοπές κι αν κάνω, κρατάω στην άκρη λίγη ενέργεια – και άδεια μην σου πω – για τον Σεπτέμβρη. Ξέρω πολύ καλά πως οι διακοπές τον Σεπτέμβρη είναι ένα δώρο που μπορώ να κάνω στον εαυτό μου – και μπορείς κι εσύ στον δικό σου – κι ακόμα και αν ο χρόνος είναι ελάχιστος και όλοι με ψάχνουν για να μπούμε σε πρόγραμμα, φροντίζω έστω ένα τριήμερο να το εκμεταλλευτώ για μια εξόρμηση.

Οι καλύτερες διακοπές γίνονται τον Σεπτέμβρη

Σου το έχω ξαναπεί και δε θα σταματήσω να το λέω. Πήγαινε διακοπές τον Σεπτέμβρη. Όλα είναι πολύ πιο εύκολα, οικονομικά και ήρεμα. Λιγότερος κόσμος, περισσότερη ηρεμία και ευχαρίστηση για σένα, όπως και περισσότερες ανέσεις και φυσικά καλύτερη ποιότητα σε όλα. Ο καιρός είναι ακόμα πολύ γλυκός, το μόνο που θες κατά βάθος είναι να αράξεις σε μια ξαπλώστρα και να ξυπνήσεις το βράδυ.

Συγχρόνως, η οργάνωση είναι πολύ πιο εύκολη. Βρίσκεις πολύ πιο εύκολα εισιτήρια και διαμονή για τον προορισμό που θες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απελπιστείς λόγω αυξημένης ζήτησης και κόσμου.

unsplash/Erik Dungan

Το πιο ωραίο στις διακοπές αυτή την εποχή; Ότι πας στο γραφείο ανανεωμένος τη στιγμή που οι άλλοι έχουν μπει για τα καλά στο mood δουλειάς και Χειμώνα. Αρχικά είναι τόσο ωραία η αίσθηση του να λες στο αφεντικό «θέλω άδεια τον Σεπτέμβρη». Όλοι σφάζονται αρχές κάθε Καλοκαιριού για το ποιος θα πάρει άδεια πότε. Κι αν συμβούν και απρόοπτα, άντε πάλι από την αρχή το πρόγραμμα. Ενώ αν θες να πάρεις άδεια τον Σεπτέμβρη όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που κατά βάση οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει και αν φύγεις έχοντας κλείσει τις εκκρεμότητές σου, το πιο πιθανό είναι να μην χτυπήσει καν το τηλέφωνό σου για δουλειά.

Bonus: Κρατάει περισσότερο και το μαύρισμα!

Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές κι αυτοί είναι οι λόγοι!

Όμως, ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό που παίζει ρόλο…

Τον Σεπτέμβρη θα κάνεις τις πιο οικονομικές σου διακοπές

Ποιος Ιούλιος και ποιος Αύγουστος; Ο ένας είναι πάνω στον άλλο και οι τιμές στα ύψη. Απορρίπτεις μέχρι και αγαπημένους προορισμούς επειδή δεν βρίσκεις κατάλυμα στα μέτρα σου, με βάση το budget σου. Τον Σεπτέμβρη, όμως, αυτό δε θα σου συμβεί.

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να θέλουν πολύ ψάξιμο, αλλά η αναζήτηση γίνεται πιο ανώδυνη όταν θες να ταξιδέψεις εκτός σεζόν. Ακόμη και οι διαπραγματεύσεις με τον ξενοδόχο είναι πιο εύκολες και οι επιλογές σου περισσότερες. Θες οικονομικό δωμάτιο με θέα στη θάλασσα; Θα το βρεις! Γιατί; Απλά γιατί είναι Σεπτέμβρης.

Pexels

Και ένα τελευταίο tip που πρέπει να ξέρεις: Τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας είναι πιο όμορφα χωρίς τους πολλούς τουρίστες. Ακόμη και το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι πιο ωραίο να το βλέπεις με λιγότερο κόσμο, περισσότερη ηρεμία, έχοντας πιάσει τη θέση σου στο πεζούλι και αγναντεύοντας το απέραντο της θάλασσας τη στιγμή που ο ήλιος τη φωτίζει με τα πιο όμορφα χρώματα που θα δεις στον ουρανό. Όσο λιγότερος κόσμος, τόσο πιο ρομαντικά και ειδυλλιακά είναι τα τοπία και τόσο καλύτερα περνάς!

Όταν άλλοι επιστρέφουν από τις διακοπές, εσύ ξεκίνα τις καλύτερες της ζωής σου!

Κι αν δεν σου έχει μείνει άδεια για τον Σεπτέμβρη; Ξέσκασε με μια εκδρομή ακόμη και το ΣΚ. Λύσεις υπάρχουν. Εκμεταλλεύσου τον καιρό και την καλοκαιρινή σου διάθεση, όσο προλαβαίνεις. Εγώ έκλεισα την εκδρομή μου για το Σαββατοκύριακο. Εσύ;

10 προορισμοί για τον Σεπτέμβριο που αξίζουν ακόμα και για ΣΚ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι καλύτερες και πιο οικονομικές διακοπές γίνονται τον Σεπτέμβρη! Όλοι το ξέρουμε αυτό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα