Όλα εκείνα που πρέπει να αποφύγεις για να χτιστεί μια σχέση σε στέρεες βάσεις

19:01 7/8/2022 - Πηγή: iPop

Ανέκαθεν το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να συνάψεις μαζί του ερωτική σχέση ήταν αρκετά περίπλοκο, δεδομένου ότι δεν ήξερες πολλά πράγματα για αυτόν. Ειδικά, το πρώτο ραντεβού αποτελεί έναν άλυτο γρίφο επειδή, όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον, δεν ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς και τις περισσότερες φορές αισθάνεσαι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια must στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις στον τομέα ραντεβού και σχέση έτσι ώστε να υπάρξει συνέχεια μετά την πρώτη γνωριμία και να δημιουργηθεί στην πορεία μια όμορφη ερωτική σχέση.

Τα μηνύματα που πρέπει να του στείλεις μετά

το πρώτο ραντεβού αν θέλεις να υπάρξει και δεύτερο

Προσπαθούμε να είμαστε ο εαυτός μας

Όταν ετοιμαζόμαστε για να συναντήσουμε έναν άνθρωπο για πρώτη φόρα, είναι λογικό να έχουμε μια αδημονία και μια περιέργεια για να τον γνωρίσουμε. Πολλές φορές, όμως, μας κυριεύει ο παράγοντας άγχος και ο ενθουσιασμός, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε τελείως αλλοπρόσαλλοι και απελπισμένοι στο άτομο που έχουμε απέναντι μας. Ποιος είναι, λοιπόν, ο κανόνας για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού; Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Το να είσαι ενθουσιασμένος στο πρώτο ραντεβού δεν είναι απαραίτητα κακό, παρόλα αυτά καλό είναι να μετριάσεις τον ενθουσιασμό από την πρώτη γνωριμία και να φαίνεσαι χαλαρός και άνετος. Εξάλλου η πρώτη εντύπωση που θα δώσεις είναι και η πιο σημαντική.

Να είμαστε ειλικρινείς

Ο παράγοντας ειλικρίνεια είναι ίσως ο πιο σημαντικός στο τομέα ραντεβού και σχέση, διότι μια σωστή γνωριμία βασίζεται στην ειλικρίνεια. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο ραντεβού θα πρέπει να ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου και το τι επιθυμείς. Προς Θεού, δεν λέμε να κάνεις πρόταση γάμου στο πρώτο ραντεβού, αλλά είναι καλό να δηλώνεις από την αρχή αν ψάχνεις για μια σοβαρή σχέση ή κάτι περιστασιακό. Έτσι, θα είσαι ξεκάθαρος από την αρχή και θα αποφευχθούν στην πορεία διάφορα προβλήματα που μπορεί να κλονίσουν την σχέση.

Παίρνουμε τον χρόνο μας όταν έχουμε νεύρα

Όλοι έχουμε ακούσει τον κανόνα ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο και να είμαστε θυμωμένοι με τους συντρόφους μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν πρέπει να πιέζουμε καταστάσεις για να λυθεί μια παρεξήγηση εδώ και τώρα, διότι το πρόβλημα μπορεί να παραμείνει και να μην λυθεί. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίρνει ο καθένας τον χρόνο του για να σκεφτεί μόνος του τα γεγονότα και έτσι να φτάσουμε στην ουσία του πράγματος. Εξάλλου, όπως λέει και ο λαός, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Αντιμετωπίζοντας τον σύντροφο που κάνει μούτρα μετά τον τσακωμό. Το να κάνεις ειρήνη μετά τον τσακωμό δείχνει ωριμότητα!

PexelsΗ ζήλεια δεν είναι απαραίτητα κακή

Πολλές φορές θεωρούμε ότι η ζήλεια κάνει κακό στη σχέση. Το να ζηλεύεις την σύντροφο σου ή να σε ζηλεύει εκείνη, δεν είναι απαραίτητα κακό, εφόσον κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια. Για παράδειγμα, αν ζηλεύεις επειδή πάει διακοπές μόνη της με τις φίλες της ή αντίστοιχα σε ζηλεύει επειδή πας διακοπές με τους φίλους σου αυτό είναι κάτι το ανεπίτρεπτο. Παρόλα αυτά, το να υπάρχουν μερικές ζήλειες σε μια σχέση είναι ένα σημάδι ότι ο σύντροφος σου ενδιαφέρεται για σένα και αντίστοιχα ενδιαφέρεσαι και εσύ. Μέχρι εκεί όμως, διότι το να ζηλεύει κάποιος για το παραμικρό, δείχνει ότι ένα άτομο που έχει τρομερές ανασφάλειες και δεν αισθάνεται σίγουρος για την σχέση του.

Τέλος, αν πρόκειται να κάνεις μια νέα γνωριμία και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας, προσπάθησε να έχεις στο μυαλό σου τα παραπάνω δεδομένα, για να χτίσεις μια σχέση με στέρεες βάσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα εκείνα που πρέπει να αποφύγεις για να χτιστεί μια σχέση σε στέρεες βάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα