Όλοι οι τρόποι για να βελτιώσεις την ξηροφθαλμία

17:14 25/3/2021 - Πηγή: iPop

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων όπου με την άνοιξη και τη γύρη που κυκλοφορεί στον αέρα ή με την πολύωρη εργασία μπροστά στον υπολογιστή στεγνώνουν τα μάτια σου τότε αυτό το άρθρο σε αφορά. Παρακάτω θα βρεις όλους τους τόπους για να βελτιώσεις την ξηροφθαλμία.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις ξηροφθαλμία

Εάν στεγνώνουν τα μάτια σου ο τρόπος για να το ανακαλύψεις έιναι να αναρωτηθείς αν έχεις τα παρακάτω συμπτώματα:

φαγούρα στα μάτιακόκκινα μάτιααισθάνεσαι σα να έχεις κόκκους άμμουβλέπεις θολάέχεις ευαισθησία στο φωςδακρύζουν τα μάτια σουUnsplash/Bacila VladΠιθανές αιτίες ξηροφθαλμίας

Στις

πιθανές αιτίες για τις οποίες μπορεί να στεγνώνουν τα μάτια σου είναι:

είσαι άνω των 50 ετώνφοράς φακούς επαφήςκοιτάζεις την οθόνη του υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διάλειμμαπερνάς χρόνο σε κλιματιζόμενα ή θερμαινόμενα δωμάτιαείναι θυελλώδης, κρύος, ξηρός ή με σκόνη ο καιρόςκαπνίζεις ή πίνεις αλκοόλπαίρνεις ορισμένα φάρμακα (όπως ορισμένα αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα για την αρτηριακή πίεση)έχεις κάποια πάθηση, όπως βλεφαρίτιδα, σύνδρομο Sjögren ή λύκοPexelsΠώς να βελτιώσεις τη ξηροφθαλμία με απλό τρόπο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζεις είναι να κρατάς τα μάτια σου καθαρά. Εάν εργάζεσαι σε υπολογιστή τότε καλό είναι να κάνεις συχνά διάλειμμα ώστε να ξεκουράζεις τα μάτια σου. Βεβαιώσου ότι η οθόνη του υπολογιστή είναι στο ύψος των ματιών σου ώστε να μην αναγκάζονται τα μάτια σου να τεντώνουν.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρεις δάκρυα ώστε να υγραίνεις τα μάτια σου συχνά μέσα στην ημέρα ώστε να μη τα στεγνώνει ο αέρας. Καλό είναι επίσης, να φροντίζεις να κοιμάσαι αρκετά ώστε να τα ξεκουράζεις. Επιπρόσθετα, εάν φοράς φακούς επαφής καλό είναι να μην ξεπερνάς το οχτάωρο και όταν τους αφαιρείς να χρησιμοποιείς τα γυαλιά σου ώστε να τα ξεκουράζεις.

Εάν δοκιμάσεις όλα τα παραπάνω για μερικές βδομάδες και ακόμα τα μάτια σου τα νιώθεις στεγνά μπορείς να ρωτήσεις τον οπτικό σου ή ακόμα καλύτερα να επισκεφθείς τον οφθαλμίατρό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλοι οι τρόποι για να βελτιώσεις την ξηροφθαλμία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα