«Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο

12:20 9/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Volodymyrivna Zelenska ευαισθητοποιεί όσους την παρακολουθούν σχετικά με τη δολοφονία των παιδιών της Ουκρανίας και κάνει έκκληση για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η 44χρονη συγγραφέας δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν μερικά από τα παιδιά που φέρεται να σκοτώθηκαν στη σύγκρουση και μοιράστηκε λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Η Πρώτη Κυρία
της Ουκρανίας αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση της χώρας μέσα από τις συγκινητικές ιστορίες παιδιών

«Αυτή είναι η Alisa από την ουκρανική πόλη Okhtyrka. Δεν ήταν μεγαλύτερη από 8 ετών. Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της, ο οποίος προσπάθησε να την προστατεύσει με το σώμα του», έγραψε η Zelenska.

Το θαύμα της ζωής: Γυναίκα γέννησε σε καταφύγιο στο Κίεβο μέσα στο χάος των βομβαρδισμών

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Αναφερόμενη σε ένα άλλο παιδί, συνέχισε: «Η Polina είναι από το Κίεβο. Πέθανε μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στους δρόμους της πρωτεύουσας».

Η Zelenska μοιράστηκε την ιστορία ενός παιδιού μόλις ενός έτους, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σοβαρά τραυματισμένο από ρουκέτες. Ο 18 μηνών Kirill από τη Μαριούπολη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι γονείς του βρίσκονται στα πυρά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, η Zelenska σημείωσε ότι σχεδόν 40 παιδιά πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεαρών θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί μόνο «λόγω των βομβαρδισμών ειρηνικών πόλεων».

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

«Αν ο λαός της Ρωσίας λέει ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον άμαχο πληθυσμό, τότε δείξτε του αυτές τις φωτογραφίες!». Η Zelenska απάντησε έντονα στην επιμονή του Κρεμλίνου ότι δεν στοχεύει τοποθεσίες αμάχων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας στη Zaporizhzhia από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς και οι αυξανόμενες αναφορές για αμάχους που σκοτώθηκαν σε προφανείς ρωσικούς βομβαρδισμούς, προκάλεσαν εκκλήσεις προς το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τη λεγόμενη «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία, με διεθνή στρατιωτική υποστήριξη. Άλλες χώρες, όμως, που βοηθούν την Ουκρανία με άλλους τρόπους, ήταν απρόθυμες να δεσμεύσουν τις δυνάμεις τους σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Φοβούνται ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση πέρα ​​από την Ουκρανία σε μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης – αν όχι στον κόσμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy προέτρεψε, επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Associated Press, η πιθανότητα οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους να εφαρμόσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι εξαιρετικά απίθανη δεδομένου του κινδύνου επέκτασης του πολέμου.

Οι λεπτομέρειες των μαχών στην Ουκρανία αλλάζουν μέρα με τη μέρα, αλλά εκατοντάδες πολίτες έχουν  ήδη αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, όπως τόνισε η Zelenska.

Πολεμικά «Παιχνίδια»: Πώς τα νοσηλευόμενα παιδιά της Ουκρανίας παλεύουν για επιβίωση ενώ έξω ηχούν σειρήνες

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν επίσης τραπεί σε φυγή, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η εισβολή, με εντολή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, έχει προκαλέσει καταδίκη από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και ολοένα και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να συγκεντρώνονται στην περιοχή γύρω από την Ουκρανία, διάφορες χώρες έχουν επίσης υποσχεθεί βοήθεια ή στρατιωτική υποστήριξη στην αντίσταση. Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelenskyy έκανε έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες —μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς— ενώ προέτρεψε τη χώρα του να αντεπιτεθεί.

Ο 69χρονος Vladimir Putin επιμένει ότι η Ουκρανία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία και ότι ενεργεί με γνώμονα τα καλύτερα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας του. Ο Zelenskyy ορκίστηκε να μην λυγίσει.

«Κανείς δεν πρόκειται να μας σπάσει, είμαστε δυνατοί, είμαστε Ουκρανοί», είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια ομιλία του τις πρώτες ημέρες των μαχών, προσθέτοντας: «Η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο. Και το φως θα κερδίσει το σκοτάδι.»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Πρώτη Κυρία, Ουκρανίας,pethane, proti kyria, oukranias