Πόσο μακριά θα έφτανες για να ζήσεις μια επική γαστρονομική εμπειρία; Το πιο απομακρυσμένο εστιατόριο του πλανήτη σε περιμένει να γευτείς την ιδιαίτερη κουζίνα του!

18:18 4/9/2022 - Πηγή: iPop

Ένα εστιατόριο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, μακριά από ανθρώπους και περιττά βλέμματα. Πρόκειται για το εστιατόριο Koks, το οποίο έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 2 αστέρια Michelin και σήμα κατατεθέν του είναι η επιμονή στο να εστιάζει στα τοπικά και γνήσια προϊόντα, ενώ φαίνεται να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Το φαγητό στο Koks ήταν πάντα κάτι σαν μία εμπειρία ζωής καθώς και μία απίστευτη περιπέτεια. Για να φτάσει ωστόσο κανείς εκεί, θα πρέπει πρώτα να πετάξει στα Νησιά Φερόε. Το εστιατόριο βρίσκεται στο

πιο απομακρυσμένο σημείο του μικρού νησιού στο βόρειο Ατλαντικό Αρχιπέλαγος μεταξύ της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

Αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μοιράζονται κάτι κοινό: Απαγορεύεται ρητά να τα επισκεφθείς!

Εστιατόριο Koks: Το πιο απομακρυσμένο εστιατόριο του κόσμου αλλάζει τοποθεσία

Η τοποθεσία του Koks αλλάζει και πλέον θα είναι ακόμα πιο απόμακρο. Συγκεκριμένα, θα περιμένει τους επισκέπτες στο Ilimanaq της Γροιλανδίας, έναν οικισμό με μόλις 53 κατοίκους στην δυτική ακτή του τεράστιου νησιού του Αρκτικού Κύκλου.

View this post on Instagram

A post shared by KOKS Restaurant ** (@koks_restaurant)

Στεγασμένο σε ένα στενό μαύρο ξύλινο σπίτι, ένα από τα παλαιότερα στη Γροιλανδία, το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20 άτομα και πειραματίζεται με τοπικά προϊόντα, όπως φάλαινα και φύκια, με φρέσκα προϊόντα σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς στο σκληρό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Aπό εξωτικά νησιά, μέχρι δάση αυτοί είναι οι top 10 πιο cool προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τα επόμενα 10 χρόνια

«Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα της Γροιλανδίας, από ιππόγλωσσα Γροιλανδίας μέχρι καβούρια, βόδι μόσχου, διάφορα βότανα και μούρα», αναφέρει ο σεφ Poul Andreas Ziska, μιλώντας για το νέο του εγχείρημα.

Ο ίδιος εξηγεί πώς επέλεξε το Ilimanaq Lodge, που βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας με το πλοίο από το Ilulissat, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γροιλανδίας και διάσημη για τον τεράστιο παγετώνα της.

«Πρόκειται για μία απίθανη τοποθεσία για ένα γκουρμέ εστιατόριο, η οποία φιλοξενεί μια μικρή κοινότητα που ζει σε γραφικά ξύλινα σπίτια, δίπλα σε μονοπάτια πεζοπορίας και φυσικά ένα πολυτελές ξενοδοχείο, καθιστώντας το εστιατόριο ως ιδανικό ενδιάμεσο σταθμό για πλούσιους τουρίστες που αναζητούν να εξερευνήσουν νέες γεύσεις».

Για τον σεφ Ziska, οι πελάτες στη Γροιλανδία είναι διαφορετικοί από εκείνους στα νησιά Φερόε. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για τους οποίους η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να επισκεφτούν τη Γροιλανδία και μετά έρχονται στο εστιατόριό μας. Στα Νησιά Φερόε, από την άλλη, είχαμε κυρίως ανθρώπους που ενδιαφερόταν να έρθουν και να φάνε στο εστιατόριό μας και στη συνέχεια προφανώς να επισκεφτούν και τα Νησιά Φερόε», εξηγεί ο σεφ.

View this post on Instagram

A post shared by KOKS Restaurant ** (@koks_restaurant)

View this post on Instagram

A post shared by KOKS Restaurant ** (@koks_restaurant)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόσο μακριά θα έφτανες για να ζήσεις μια επική γαστρονομική εμπειρία; Το πιο απομακρυσμένο εστιατόριο του πλανήτη σε περιμένει να γευτείς την ιδιαίτερη κουζίνα του! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα