Σύρος: Η αριστοκράτισσα των Κυκλάδων που θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά

16:02 25/8/2022 - Πηγή: iPop

Βαδίζουμε σιγά σιγά προς το τέλος του καλοκαιριού και κατ επέκταση προς την ολοκλήρωση των διακοπών. Παρόλα αυτά, αρκετοί από εσάς περιμένετε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ή τις ημέρες του Σεπτεμβρίου για να πάρετε την καλοκαιρινή σας άδεια και να κάνετε τις διακοπές σας. Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να προτείνουμε ένα ξεχωριστό νησί. Αν δεν έχεις βρει μέρος για να περάσεις τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, η Σύρος είναι μια φανταστική επιλογή που συνδυάζει την απίστευτη φυσική ομορφιά με τα υπέροχα νεοκλασικά κτίσματα που κοσμούν την πρωτεύουσα της.

Αυτά είναι

τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Λίγα λόγια για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η Σύρος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων καθώς συνδυάζει το απέραντο γαλάζιο με την αρχιτεκτονική ομορφιά. Η πρωτεύουσα της Σύρου είναι η Ερμούπολη όπου εκεί είναι και το λιμάνι του νησιού. Η Ερμούπολη είναι πραγματικά μια πανέμορφη και αρχοντική πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας. Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την Ερμούπολη είναι τα αξιοθέατά της.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτεύουσα είναι γεμάτη με νεοκλασικά κτίρια και επιβλητικά αρχοντικά που σε μαγεύουν με το που τα βλέπεις. Παράλληλα, ξεχωρίζει για τους μαρμαροστρωμένους δρόμους της και την πολύ όμορφη κεντρική πλατεία όπου εκεί είναι και το ιστορικό δημαρχείο του 19ου αιώνα. Γύρω από το δημαρχείο βρίσκονται άλλα σημαντικά αξιοθέατα όπως το περίφημο θέατρο Απόλλων, η λέσχη Ελλάς, ο κινηματογράφος Παλλάς και το μέγαρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Προχωρώντας λίγο πιο πάνω από το δημαρχείο, θα βρεθούμε σε μια ιστορική και συνάμα αριστοκρατική συνοικία. Τα Βαπόρια, ήταν η συνοικία των αστών όπου εκεί θα δεις και τα μεγαλόπρεπα μέγαρα. Λίγο πριν τα Βαπόρια, υπάρχει η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τον τρούλο που ξεχωρίζει. Αν την επισκεφτείς στο εσωτερικό της θα εντυπωσιαστείς από τη θέα του μαρμάρινου τέμπλου, το δεσποτικό θρόνο και τους πολυελαίους από την Τεργέστη.

Ακόμα, στην κοσμική παραλία της Ερμούπολης θα βρεις αρκετά μαγαζιά για ποιοτικό φαγητό και ποτό, καταστήματα όλων των ειδών όπως επίσης και το καζίνο που στεγάζεται σε μέγαρο του 1830.

Οι παραλίες

Η Σύρος πέρα από την αρχιτεκτονική της ομορφιά, είναι γνωστή και για τις υπέροχες παραλίες της. Πολυσύχναστες με όλες τις ανέσεις ή απομονωμένες και ήσυχες, όλες οι παραλίες της Σύρου είναι πανέμορφες και πρέπει να τις εξερευνήσεις. Στη νότια μεριά του νησιού θα βρεις τις πιο δημοφιλείς και εύκολα προσβάσιμες παραλίες, ενώ στα βόρεια οι ακτές είναι πιο παρθένες και απόμερες. Οπότε, η Σύρος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα.

View this post on Instagram

A post shared by Syros Zen, Cyclades, Greece (@syroszen)

View this post on Instagram

A post shared by Syros Zen, Cyclades, Greece (@syroszen)

Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Γαλησσάς, όπου είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου, με υπέροχη αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, αλλά διαθέτει και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Οι παραλία Αγκαθωπές είναι επίσης πολύ γνωστή όπου έχει χρυσή άμμο και ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά μπορείς να πας και στην ανοργάνωτη πλευρά της για πιο ήσυχες καταστάσεις. Το Δελφίνι είναι μια πολύ όμορφη οργανωμένη παραλία με βότσαλο και άμμο. Διαθέτει ομπρέλες, υποδομές για θαλάσσια σπορ και ταβέρνες για φαγητό. Επίσης η παραλία Κίνι είναι πολύ γνωστή με τον ομώνυμο οικισμό, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο ή με ΚΤΕΛ και έχει εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Πολύ κοντά θα βρεις και ταβέρνες για φαγητό. Ακόμα μια πολύ γνωστή παραλία είναι τα Αστέρια όπου βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης και μπορείς να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά με την συνοδεία μουσικής και εκλεκτών σνακ και την υπέροχη θέα στα Βαπόρια. Τέλος για πιο οικογενειακές καταστάσεις, οι παραλίες Βάρη και Μέγας Γυαλός είναι ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους αφού συνδυάζουν άμμο και υπέροχα γαλάζια νερά.

View this post on Instagram

A post shared by Syros Zen, Cyclades, Greece (@syroszen)

Η ομορφιά της Άνω Σύρου

Δεν γίνεται να πας στη Σύρο και να μην επισκεφτείς τον οικισμό της Άνω Σύρου, όπου ζούσε ο μεγάλος μουσικός και συνθέτης Μάρκος Βαμβακάρης. Τα όμορφα κυκλαδίτικα σοκάκια θα σε μαγέψουν από την πρώτη στιγμή και θα κάνουν την βόλτα σου στην πόλη απλά μαγευτική. Στην Άνω Σύρο υπάρχουν πολύ όμορφα γραφικά μαγαζάκια με εκλεκτούς μεζέδες και παραδοσιακά προϊόντα όπως τα ξακουστά λουκούμια και οι χαλβαδόπιτες όπως επίσης το συριανό λουκάνικο και το τοπικό τυρί Σαν Μιχάλη που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Syros Zen, Cyclades, Greece (@syroszen)

Μπορείς επίσης να περπατήσεις μέχρι τον καθολικό ναό Σαν Τζώρτζη και μπορείς έπειτα να επισκεφτείς την ιστορική πλατεία με την προτομή του πατριάρχη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, του Μάρκου Βαμβακάρη. Τέλος, μπορείς να απολαύσεις και να βγάλεις φωτογραφίες την Ερμούπολη που φαίνεται πανοραμικά.

Αν λοιπόν, ψάχνεις ένα μέρος με τεράστια ιστορική σημασία, επιβλητικά νεοκλασικά και πανέμορφες παραλίες, βγάλε εισιτήρια και έφυγες για Σύρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σύρος: Η αριστοκράτισσα των Κυκλάδων που θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα