Τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονιστικό αδημοσίευτο βίντεο για τα τέσσερα χρόνια από την φονική πυρκαγιά – Η «μαύρη επέτειος» και η ανείπωτη θλίψη για τις 103 ψυχές που χάθηκαν

15:02 23/7/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την 23η Ιουλίου 2018, την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι με την εκατόμβη θυμάτων και ακόμη οι συγγενείς τους, οι άνθρωποι που έζησαν δραματικές ώρες, περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ως φόρος τιμής στους αδικοχαμένους. Η φρικτή μέρα που έγινε η τραγωδία στο Μάτι και οδήγησε στον θάνατο 103 συνανθρώπους «πάγωσε» τον χρόνο στην περιοχή και βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.

Νέοι σοκαριστικοί διάλογοι απ’ τη φωτιά στο

Μάτι: «Καίγεται το σπίτι μου- Κάντε υπομονή»

Η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι: Ένα μεγάλο γιατί

Κανείς δεν ξεχνά και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει. 74 άνθρωποι πέθαναν στον τόπο της τραγωδίας, 17 κατέληξαν τις επόμενες εβδομάδες στα Νοσοκομεία και οι άνθρωποι της περιοχής τέσσερα χρόνια μετά συζητούν μόνο για τις φωτιές. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή θυμούνται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν εκείνη τη φρικτή μέρα και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που έφταιξε πραγματικά.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο απόγευμα, συγγενείς εκείνων που πέθαναν στη φωτιά αλλά και κάτοικοι που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Θωμά και Πορφυρίου για το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων.

Ήταν εκεί άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από την τραγωδία. Που η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν «Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018».

Φωτιά στο Μάτι: Ο 73χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε το σώμα του «ασπίδα» για να σώσει τον εγγονό του

Νέος σχεδιασμός της πυρόπληκτης περιοχής από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Η φετινή θλιβερή επέτειος της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018 που οδήγησε στην οδυνηρή απώλεια 103 ανθρώπινων ζωών -αλλά και σε καταστροφές χιλιάδων ιδιοκτησιών- συμπίπτει αυτή τη φορά με την περίοδο ολοκλήρωσης, σε χρόνο ρεκόρ, ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την αναβίωση της περιοχής, την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός νέου οικισμού και την αντιμετώπιση δεκάδων παθογενειών που μάστιζαν την περιοχή για δεκαετίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, τις προσεχείς ημέρες προχωρά στην πράξη ο σχεδιασμός που προβλέπεται από το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο επίπεδο κάθε οικοπέδου και ιδιοκτησίας στην πυρόπληκτη περιοχή.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή «μαύρη επέτειο», η ομάδα UpStories ανήρτησε ένα συγκλονιστικό βίντεο με αδημοσίευτο υλικό από το Μάτι και τη μαρτυρία ανθρώπου που κατάφερε να ξεφύγει από την φωτιά.

Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά ντοκουμέντα της αστυνομίας για την τραγωδία στο Μάτι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονιστικό αδημοσίευτο βίντεο για τα τέσσερα χρόνια από την φονική πυρκαγιά – Η «μαύρη επέτειος» και η ανείπωτη θλίψη για τις 103 ψυχές που χάθηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Μάτι, Συγκλονιστικό, 103,tragodia, mati, sygklonistiko, 103