Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!

16:34 5/10/2022 - Πηγή: iPop

Ήρθε η στιγμή να εγκαινιάσουμε την εποχή της κολοκύθας και να φτιάξουμε το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου! Για σήμερα, λοιπόν, θα μάθεις να φτιάχνεις ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake, ένα γλυκό που θα το ζητά η οικογένειά σου ξανά και ξανά! Ακολούθησε τα βήματα και δώσε νόημα στα απογεύματα του φθινοπώρου σου!

Τάρτα με κολοκύθι: Η καλοκαιρινή λιχουδιά με μοναδική γεύση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι!

Cheesecake με κολοκύθα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για το cheesecake:

Σπρέι
μαγειρικής1 φλιτζάνι ζάχαρη3/4 φλιτζάνι  αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κουτ. αλάτι1 κουτ. μαγειρική σόδα1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας3 μεγάλα αυγά2/3 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθαςΖάχαρη άχνη, για το ρολό

Για τη γέμιση:

340 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο1 κ.γ. βούτυρο, λιωμένο1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1/2 κουτ. αλάτι

Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκύθι και παρμεζάνα, χωρίς αλεύρι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπαχαρικό κολοκύθας, τα αυγά και τον πουρέ κολοκύθας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.Εν τω μεταξύ, απλώνουμε μια μεγάλη πετσέτα κουζίνας στον πάγκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βάζουμε το κέικ στην πετσέτα και ξεκολλάμε απαλά τη λαδόκολλα.Πιάνουμε το ένα άκρο και το τυλίγομε στη μορφή ρολού. Το αφήνουμε για να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Όταν κρυώσει το κέικ, ξετυλίγουμε απαλά και αλείφουμε με τη γέμιση. Τυλίγουμε ξανά και πασπαλίζουμε με περισσότερη ζάχαρη άχνη. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα