Ύδρα: 3 μέρες και 2 νύχτες στην κοσμοπολίτισσα του Αργοσαρωνικού

20:42 30/6/2022 - Πηγή: iPop

Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός για την Ύδρα. Πού να φας, πού να κολυμπήσεις, πού να πιεις ποτό; Πήγαμε στην ‘Υδρα το Σαββατοκύριακο που διεξήχθησαν τα Μιαούλεια 2022, η επέτειος που γίνεται κοντά στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο και είναι ένα δρώμενο για να τιμηθεί ο Μιαούλης, o ήρωας του 1821. Η Ύδρα είναι ένα πανέμορφο και αρχοντικό νησί μόλις 1:40 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά

ή οδικώς μέχρι το Μετόχι και από εκεί με θαλάσσιο ταξί. Η Ύδρα έχει τη φήμη της αρχόντισσας, της κοσμοπολίτισσας και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά είναι αντάξια της φήμης της.

Ο πλήρης οδηγός για την Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα μέρος που σε πάει χρόνια πίσω. Τις εποχές που το αυτοκίνητο δεν είχε μπει ακόμα στη ζωή μας και το γαϊδουράκι και οι χειράμαξες έκαναν τη δουλειά του. Με το που τη δεις μπαίνοντας στο λιμάνι της και θαυμάσεις τα λευκά χαμηλά σπιτάκια με τις κόκκινες σκεπές της, ξέρεις ότι θα τη λατρέψεις. Και όντως είναι έρωτας με την πρώτη ματιά.

3 μέρες και 2 νύχτες ήταν αρκετές να με κάνουν να ξεχάσω τη βαρούρα της πόλης και να κλείσω εντελώς διακόπτες. Όπως πάντα ζητήσαμε να μάθουμε τα tips by Locals, για το πού τρώνε, πού πίνουν το ποτό τους, πού κολυμπούν και ήταν πολύ γενναιόδωροι στις πληροφορίες τους.

Πού να κολυμπήσεις:

Η Ύδρα έχει την επιλογή της βάρκας που θα σε πάει σε πιο μακρινές παραλίες του νησιού, εμείς όμως δεν μπήκαμε στη διαδικασία να κολυμπήσουμε στις πιο μακρινές, οπότε πήραμε με τα πόδια τις κοντινές παραλίες.

Λάτρεψα την Υδρονέττα, που στην ουσία είναι ένα κοτλειλ μπαρ και καφέ κάτω από το οποίο υπάρχει βραχώδης παραλία και μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου. Υπάρχουν και σκάλες για να βγεις και να μπεις στη θάλασσα. Μου άρεσε πολύ, το μπάνιο εκεί!Αν θες όμως ξαπλώστρες θα πρέπει να περπατήσεις λίγο ακόμα ως το Καστέλλο ή ακόμα πιο πέρα στο Βλυχό. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να πας με βαρκάκι.Στο ίδιο στυλ με την Υδρονέττα θα βρεις και τη Σπηλιά στον πρώτο κόλπο, ωστόσο εμάς δεν μας άρεσε εκεί και δεν βουτήξαμε. Είχε όμως αρκετό κόσμο. Πού να φας:

Φυσικά το κεφάλαιο φαγητό είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε ταξίδι. Το μόνο που δεν θέλω δεν είναι να φάω σαν τον κλασικό τουρίστα που θα πάει στο φουλ τουριστικό μαγαζί. Με τίποτα δεν είναι στις επιλογές μου.

Θα ήθελα να είσαι προετοιμασμένος ότι θα συναντήσεις αυξημένες γενικά τιμές. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η φάση που επικρατεί στην Ύδρα λόγω της ποιότητας του κόσμου που το επισκέπτεται ή λόγω της ακρίβειας που υπάρχει γενικά τον τελευταίο καιρό.

Για πρωινό:

Isalos: Θα πας στον Isalos, πάνω στο λιμάνι και θα φας το πρωινό σου, τα αυγά σου, τα pancakes σου, τις healthy επιλογές σου για εκείνους που προσέχουν και στις διακοπές. Εκτός από πρωινό, γενικά θα βρεις και ωραία μακαρόνια και κοκτέιλ και εξαιρετικό καφέ. Το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι οι μπλούζες του ναύτη! Ευτυχώς βρήκαμε τραπέζι τη μια μέρα.Τάσος: Ο Τάσος επίσης πάνω στο λιμάνι, λίγο πιο παλιό στυλ σαν μαγαζί. Φάγαμε ομελέτα και είχε αξιοπρεπή καφέ.

Για φαγητό:

Téchnē: Εξαιρετική επιλογή! Α με τόνο, δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό. Φάγαμε λαβράκι με σεληνόριζα και αν και δεν θεωρούμαι φίλος του ψαριού, μου άρεσε πάρα πολύ το πιάτο. Μην ξεχάσεις να κάνεις κράτηση γιατί δύσκολα θα βρεις.Ωραία Ύδρα: Σε αυτό το μαγαζί τρώνε και οι ντόπιοι και μπορεί να το βλέπεις πάνω στο λιμάνι και να θεωρείς ότι είναι ένα τουριστικό μαγαζί, όμως πραγματικά χάνει πολύ. Μη το φοβηθείς και να πας να δοκιμάσεις. Εμείς φάγαμε μακαρόνια με θαλασσινά και μας άρεσαν πολύ όπως και οι κολοκυθοκεφτέδες τους ήταν εξαιρετικοί που σαν αυτούς δεν έχω ξαναφάει πουθενά αλλού.Ψαροπούλα: Το πιο οικονομικό φαγητό που φάγαμε στην Ύδρα, τίμιες τιμές, πολύ νόστιμο φαγητό και η θέση της πάνω στην ταράτσα εξαιρετική καθώς έχεις θέα στο λιμάνι. Το κρυφό λιμάνι: Δεν φάγαμε όμως όλοι μας το ανέφεραν. Οι δύο ταβέρνες στο Βλυχό. Ακούσαμε και για τις δύο καλά λόγια και για την Μαρίνα και για το Enalion.

Για γλυκό:

Καραμέλα! Εξαιρετικά γλυκά και παγωτά.

Για Ποτό:

Υδρονέττα: Τέλεια κοκτέιλ με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το μαγαζί είναι για όλη μέρα όπως καταλαβαίνεις.Amalour: Όχι πάνω στο λιμάνι, η καρδιά της Ύδρας χτυπούσε εκεί!Παπαγάλος: Ωραία κοκτέιλ.The Pirate Bar: Πάνω στο λιμάνι και όπως λέγαν ήταν το μαγαζί που αγαπούσε ο Coen, τίποτα το ιδιαίτερο αλλά τα κοκτέιλ του ήταν καλά.Έκθεση του Jeff Koons

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 φιλοξενείται στα Παλιά Σφαγεία έργα του Καλλιτέχνη Jeff Koons. Ένας τεράστιος χρυσός ήλιος που περιστρέφεται και σε καλωσορίζει όταν μπαίνεις στο λιμάνι της Ύδρας. Επίσης υπάρχουν και κάποια άλλα εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Αν βρεθείς στο νησί θα ήταν καλή ευκαιρία να τα δεις.

Ο τουριστικός οδηγός με όσα θα ήθελες να ξέρεις πριν πας στην Αίγινα! Πού να φάω, τι να δω, πού να κάνω μπάνιο;

Αν πας εύχομαι να περάσεις υπέροχα. Στην Ύδρα έχουν γυριστεί πολλές ταινίες και γενικά έχει έναν αέρα κοσμοπολίτικο. Δεν την ξεπερνάς εύκολα και νομίζω θα κάνω καιρό να την ξεχάσω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ύδρα: 3 μέρες και 2 νύχτες στην κοσμοπολίτισσα του Αργοσαρωνικού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ύδρα, Αργοσαρωνικού,ydra, argosaronikou