kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί

Με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων συνεχίζει και το 2012 η WIND Ελλάς την εκστρατεία «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους:

   • Αφετηρία για το 2012 είναι η υποστήριξη του 1ου Συνεδρίου στην Ελλάδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 8 Φεβρουαρίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς

Διαδικτύου. Στο συνέδριο συμμετείχε με ομιλία του ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική διείσδυση που έχει το Internet στα παιδιά και τους εφήβους τονίζοντας ότι ασφάλεια δεν είναι η απαγόρευση, αλλά η γνώση. Παράλληλα, παρουσίασε τα εργαλεία και τις ενημερωτικές δράσεις που έχει αναπτύξει η WIND με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών. Υπενθυμίζεται ότι η WIND από το 2011 υποστηρίζει τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα.

      • Η δεύτερη δράση που συμμετέχει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 17/02. Πρόκειται για Ημερίδα ενημέρωσης γονέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Οι δράσεις της εκστρατείας «kids@safety» για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα ολοκληρωθούν με:

      • την υποστήριξη ειδικής έκδοσης της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) με κεντρικό θέμα το cyber bullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), καθώς και

      • την ολοκλήρωση της πανελλαδικής έρευνας που διεξάγει η ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. διερευνώντας τις στάσεις και συμπεριφορές των νέων σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια - και καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 - η WIND έχει προγραμματίσει ομιλίες και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια με στόχο να προσεγγίσει όσο γίνεται περισσότερους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι η ασφαλής χρήση των νέων τεχνολογιών προϋποθέτει συνεχή και ορθή ενημέρωση.

Λίγα λόγια για την κοινωνική εκστρατεία «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί»

Ήδη από το 2011 η WIND έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κοινωνική εκστρατεία WIND «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, υπό την επιστημονική επίβλεψη του κου Ι. Τσιάντη Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής MD, DPM, FRC Phych. και Επιστημονικού Υπεύθυνου της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου.). Ειδικότερα, η ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr παρέχει αναλυτικές συμβουλές και οπτικοακουστικό υλικό προς τους γονείς για την ορθή χρήση του κινητού και του Internet καθώς και έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του.

Συγχρόνως, η WIND, υποστηρίζει ως χορηγός, τη διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή χρήσιμων συμβουλών www.cyberkid.gov.gr για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μια πρωτο

Keywords
Τυχαία Θέματα