Βρεφικό δωμάτιο: Ζωγραφική ή ταπετσαρία;

Σε λίγους μήνες ή ακόμα και σε λίγες ημέρες (για τους πιο ανοργάνωτους), θα γεμίσει επιτέλους εκείνο το δωμάτιο που το είχατε σαν αποθήκη-γραφείο-βοηθητικό χώρο για άπλωμα, σιδέρωμα, κ.λπ.

Της Δήμητρας Μαυρίδου

Και όχι μόνο θα γεμίσει, αλλά θα αποκτήσει και την αρχική του... υπόσταση που ακούει στο όνομα «το παιδικό». Το μωρό σας είναι ήδη στον δρόμο και περιμένει από εσάς να του φτιάξετε έναν μαγικό χώρο. Το πρώτο του δωμάτιο.

Η πρώτη και ουσιαστικότερη κίνηση πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση είναι να κάνετε χώρο στις ντουλάπες σας. Ειδικά εμείς οι γυναίκες

συνηθίζουμε να φορτώνουμε τις ντουλάπες μας με ρούχα και βέβαια να έχουμε και επεκτατικές τάσεις στην ντουλάπα του συζύγου, του παιδιού κ.ο.κ. Μετά διαλέγετε τα έπιπλα (κούνια, αλλαξιέρα και προαιρετικά ντουλάπα) και μετά αρχίζουν τα δύσκολα... για να τα αναδείξετε με την κατάλληλη διακόσμηση. Ας ξεκινήσουμε από τους τοίχους.

Ζωγραφική στους τοίχους

Μια πολύ διαδεδομένη λύση είναι η ζωγραφική στους τοίχους του δωματίου ή σε κάποιον τοίχο. Καλείτε τον επαγγελματία ζωγράφο και αναλαμβάνει να σας φτιάξει ένα ονειρικό δωμάτιο με το θέμα που εσείς θα επιλέξετε. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε νεράιδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, ήρωες αγαπημένους από τα παραμύθια, φάρμες και λιβάδια. Απλώς, επειδή ένας ζωγραφισμένος τοίχος είναι από μόνος του ένα έργο τέχνης, μην υπερφορτώσετε το υπόλοιπο δωμάτιο με σχέδια, χρώματα, πολύχρωμες κουρτίνες καδράκια κλπ. Ο στόχος είναι να πετύχουμε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, που θα προσφέρει ξεκούραση και γαλήνη στο μωράκι μας και όχι ένα δωμάτιο-τσίρκο που τα έντονα χρώματα θα προκαλούν εκνευρισμό.

Τα υπέρ: To εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα σας ταξιδέψει...

Κατά: Το μεγαλούτσικο κόστος, ανάλογα βέβαια και με το τι θα επιλέξετε.

Useful tip: Aν θέλετε ζωγραφική οπωσδήποτε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Πάρτε πινέλα και δημιουργήστε. Αν δεν «πιάνει» το χέρι σας μην στενοχωριέστε. Όλο και κάποια φίλη, αδερφή, κουνιάδα, φίλος θα μπορέσει να σας βοηθήσει.

Αυτοκόλλητα στους τοίχους

Είναι μια εύκολη εναλλακτική αν δε θέλετε ή δεν έχετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για το δωμάτιο του. Διαλέξτε πρώτα τα χρώματα των τοίχων, αγοράστε οικολογικές μπογιές, βάψτε τους τοίχους σας και αγοράστε τα αυτοκόλλητα. Δύο πράγματα πρέπει να προσέξετε: To ένα είναι η επιλογή των χρωμάτων. Μια ωραία ιδέα που έχω δει και στην πράξη να εφαρμόζεται είναι το πράσινο με το κίτρινο, ή το κίτρινο με το πορτοκαλί. Το δεύτερο είναι η επιλογή των αυτοκόλλητων. Στην αγορά κυκλοφορούν χάρτινα αυτοκόλλητα, που είναι μεν πιο φθηνά, αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικά. Κυκλοφορούν όμως και κάποια αυτοκόλλητα ελαφρώς πλαστικοποιημένα που όταν τα κολλήσετε θα φαίνονται σαν ζωγραφιά. Εμφανώς πιο όμορφα οπτικά.

Τα υπέρ: Το χαμηλό κόστος, η εύκολη εφαρμογή και η εύκολη αφαίρεση

Τα κατά: Το αποτέλεσμα είναι πιο διακριτικό. θα χρειαστείτε επιπλέον «ενίσχυση» με καδράκια, διακοσμητικά και χαρούμενες κουρτίνες.

Useful tip: Μη

Keywords
Τυχαία Θέματα