Joker: Ο ζαβολιάρης, ο επικίνδυνος, η κεντροδεξιά και οι εκλογικές «εκπλήξεις»

10:01 30/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Θέλει λέει (μην το πω) να χαρεί και η χαρά δεν την αφήνει. Λέει ο σοφός λαός (όχι εγώ). 

Αυτό – περίπου – συμβαίνει με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα δια της πλαγίας οδού. Και αυτό Αλέξη, επειδή δεν είμαστε μακριά ηλικιακά (τουναντίον) λέγεται ζαβολιά!

Δηλαδή είναι όπως τότε που παίζαμε μπάλα στο σχολείο, στους Αμπελόκηπους που μεγάλωσες και όταν έτρωγες πέντε μπαλάκια, ήθελες να κερδίσεις το έπαθλο! Θα τις άρπαζες κανονικά (και με το νόμο που λένε οι μεγάλοι) και θα έτρωγες και όλη την

καζούρα! 

Εκτός όμως από ζαβολιάρης ο Αλέξης είναι και η χαρά του μπάχαλου, γιατί αυτό που επιδιώκει να κάνει είναι να δημιουργήσει μια κατάσταση μπαχαλοποίησης της πολιτικής σκηνής μέσα από την οποία αυτός θα εμφανιστεί ως «σωτήρας». Αλήθεια ρε Αλέξη; Σοβαρά τώρα; Που λέει και η νέα γενιά στην οποία και κλείνεις το «μάτι» μπας και καταφέρεις να κερδίσεις καμία ψήφο! Βέβαια το Επικρατείας που κατέβασες περισσότερο «πάει» να αλώσει το κοινό του ΠΑΣΟΚ (του παλαιού και ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ) παρά να φέρει νέες (ηλικιακά) ψήφους! 

Αλλά εκτός από ζαβολιάρης και μπαχαλάκης (σόρρυ Αλέξη) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και επικίνδυνος, καθώς για να κυβερνήσει (ξανά) την χώρα εμφανίζεται έτοιμος να παίξει «μπάλα» με όλους, αδιαφορώντας ποιος είναι αυτός και τι έχει πει ο ένας για τον άλλον! Έτσι ήδη ο κ. Βαρουφάκης και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 «ράβουν» κοστούμια (εδώ γελάνε)… σόρρυ βερμούδες προκειμένου να κάτσουν στα υπουργικά έδρανα της Βουλής! Γελάτε; Κακώς! 

Στην τελευταία δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 (δημοσκοπικά) έχουν μαζί 147 έδρες! Και ο Αλέξης ως «αρχηγός» της συμμαχίας αυτής θα ζητήσει ψήφο ανοχής. Και το έχει πει! 

Οπότε μην γελάτε και θυμηθείτε τι πέρασε αυτή η χώρα το καλοκαίρι του 2015 με την περήφανη διαπραγμάτευση, εκφραστής της οποίας ήταν ο σημερινός αρχηγός του ΜέΡΑ25! Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα (για να μην νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν) επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε (απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις) πως τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο Βαρουφάκης (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), αλλά ο Ντράγκι!

Ωστόσο αυτό που δεν «βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα άλλα κόμματα της «Αριστεράς» είναι πως για πρώτη φορά η κεντροαριστερά στην Ελλάδα φαίνεται να χάνει και να κερδίζει αντίστοιχα η κεντροδεξιά! Αυτό τουλάχιστον «βλέπει» φίλος της στήλης που διαθέτει πλούσια εμπειρία, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και οικονομικής ανάλυσης των δεδομένων! 

Έτσι μάλλον φαίνεται να μπαίνουμε σε μια νέα εποχή (επιτέλους) που οι πολίτες θα βλέπουν τα πράγματα πιο ορθολογικά και όχι με όρους που είναι πλέον ξεπερασμένοι και δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ειδικά οι νέοι (για τους οποίους όλοι κόπτονται) δεν «μασάνε» από τέτοια διλήμματα! Θέλουν να δουν και να ακούσουν διαφορετικά πράγματα για να έρθουν κοντά σε ένα κόμμα και τελικά να το επιλέξουν την κρίσιμη στιγμή που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη! 

Με απλούς όρους κάποιος θα μπορούσε να πει (όχι εγώ) πως τα κόμματα της Αριστεράς (κανείς δεν εμφανίζεται ως κεντρώος) φλερτάρουν έντονα με το παρελθόν, κάτι που η κοινωνία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση! Πλέον τα δεδομένα για τους περισσότερους (όχι για όλους) έχουν αλλάξει (όπως και οι ανάγκες) και αυτό δεν το «βλέπει», για να είμαστε δίκαιοι, κανείς! 

Και μένοντας σε προεκλογικό «μουντ» (καλό ε) κάποιο πουλάκι μου είπε να σας πω ότι στην Πρώτη Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Όχι μόνο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ! 

Επίσης κρατήστε και αυτό (για το τέλος), το κόμμα που φαίνεται ότι θα κάνει την έκπληξη στις φετινές εκλογές (και στις πρώτες και στις δεύτερες) δεν είναι αυτό που όλοι φαντάζονται. Το χρώμα είναι κόκκινο πάντως! Εντάξει τώρα… πόσο πιο εύκολο να το κάνω!

Keywords
Τυχαία Θέματα