Περίπατος του Τραμπ στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα

12:13 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για το χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για να ηγηθεί των Ρεπουμπλικάνων στις εθνικές εκλογές επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Νίκι Χέιλι στη Νότια Καρολίνα, που αποτελεί και τη γενέτειρα της. Η Χέιλι είχε διατελέσει κυβερνήτρια της συγκεκριμένης πολιτείας από το 2011 έως το 2017.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN,

με καταμετρημένο το 60%, ο Τραμπ συγκεντρώνει πάνω από το 63% των ψήφων. Ωστόσο, η Χέιλι ξεκαθάρισε ότι παρά την ήττα της, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κούρσα για τις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «μια πολύ όμορφη μέρα» και πλέον στρέφει το βλέμμα του στις εκλογές στο Μίσιγκαν, όπου ο ίδιος θεωρεί βέβαιη την επικράτηση του. Εντός του Μαρτίου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε 15 πολιτείες.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε νίκη απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως «καταστρέφει τη χώρα». Μιλώντας στους ψηφοφόρους του ο Τραμπ τους κάλεσε να δώσουν στον νυν πρόεδρο το μήνυμα  «Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!».

Keywords
Αναζητήσεις
peripatos-tou-trab-stis-prokrimatikes-ton-repoublikanon-sti-notia-karolina.htm
Τυχαία Θέματα