Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ανοιχτός Διαγωνισμός για το νέο υπέρ-υπολογιστή «ΔΑΙΔΑΛΟ»

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η διακήρυξη για το έργο «Ανάπτυξη νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων» γνωστό ως υπέρ-υπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European High Performance

Computing Joint Undertaking – EuroHPC, με συνολικό προϋπολογισμό 41.569.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Η διαδικασία της διαβούλευσης θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Προμηθεύς» του ΕΣΗΔΗΣ για χρονικό διάστημα 45 ημερών έως την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση promitheus.gov.gr.

Την ευθύνη για την ανάπτυξη και λειτουργία του υπέρ- υπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ έχει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση προηγμένου υπολογιστικού εξοπλισμού, αποθηκευτικού χώρου και λογισμικού, για την υλοποίηση του νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» (DAEDALUS).

Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης και πολυετούς συντήρησης.

Keywords
Αναζητήσεις
ypourgeio-psifiakis-diakyvernisis-anoichtos-diagonismos-gia-to-neo-yper-ypologisti-daidalo.htm
Τυχαία Θέματα