ON the record: Δεν χρωστάμε. Απλώς δεν έχουμε ούτε για βενζίνη...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μόλις πάρκαρε. Τελικά πόσα εκατομμύρια θα βάλει ο Αλ Σαούντ; 100; 200; 300;Αυτό που προξενεί τη μεγαλύτερη εντύπωση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι το θράσος. Το απύθμενο θράσος εκείνων που βύθισαν τον Παναθηναϊκό. Εκείνων που με το ρεσάλτο του 1979 κυριολεκτικά κατέλαβαν ένα μαγαζί γωνία και το μετέτρεψαν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Οι άνθρωποι πέτυχαν τελικά αυτό για το οποίο φαίνεται ότι πάλευαν τόσα χρόνια. Αλλοτε… μόνοι και άλλοτε όπως τα τελευταία 15 χρόνια, με σύμμαχο τον Κόκκαλη, τον οποίο άφηναν όπως και ολόκληρο το κράτος - Siemens,
ατιμώρητους για ποδοσφαιρικά σκάνδαλα και διαιτησίες που κάνουν τις σημερινές να μοιάζουν με παιδική χαρά.

Τον Παναθηναϊκό τελικά τον διέλυσαν. Προφανώς τους ενοχλούσε το γεγονός ότι τον έβλεπαν συχνά - πυκνά να μεγαλουργεί εκεί όπου η αγαπημένη τους ομάδα παρίστανε τον κλόουν. Και αναγκαζόταν, να επιστρατεύουν τους εντός Παναθηναϊκού συμμάχους τους, για να διαιωνίζει τον εμφύλιο και τη φαγωμάρα.

Αυτά όλα είναι παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης, του Γουέμπλεϊ και της εγχώριας κυριαρχίας, ακόμη και αυτός ο Παναθηναϊκός του «δε χρωστάμε – δεν έχουμε υποβιβαστεί» έχει δώσει τη θέση του στον Παναθηναϊκό της... εγγύησης. Στον Παναθηναϊκό που δεν έχει να βάλει βενζίνη στο πούλμαν για να πάει στην Τρίπολη. Στον Παναθηναϊκό που είναι όμηρος του παρκαδόρου. Στον Παναθηναϊκό που για να επιβιώσει πλέον κάποιος πρέπει να είναι ψεύτης και δουλοπρεπής. Αξιος ο μισθός τους. Πραγματικά άξιος.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Χθες το μεσημέρι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν κάποιον διακανονισμό. Μα γιατί; Δεν άκουσαν τους υπαλλήλους που μας έλεγαν ότι «η οικογένεια Βαρδινογιάννη εγγυάται το μέλλον της ομάδας;» Δεν άκουσαν τον ίδιο τον «ηγέτη» που στην παράσταση που έδωσε παρκάροντας τις μετοχές του δήθεν «κοπτόταν» για το μέλλον της ομάδας; Αλλά είπαμε. Στον Παναθηναϊκό πλέον μετά το χρήμα χάθηκε και το φιλότιμο. Μόνο ψέμα και παραποίηση της αλήθειας υπάρχει. Και φόβος. Πολύς φόβος.

Φόβος ότι όποιος τολμήσει να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα, όποιος τολμήσει να πει τα πράγματα με το όνομά τους καινά αποδώσει ευθύνες, θα κινδυνεύσει
Keywords
Τυχαία Θέματα