Οι επιστολές Παναθηναϊκού - Σαρρή: «Πάμε στην UEFA»!

Διαβάστε την εξώδικη επιστολή που απέστειλε ο Παναθηναϊκός στον Γιώργο Σαρρή, την απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ και την κατάληξη: «Να λύσουμε τις διαφορές μας στην UEFA».
Σας είχαμε ενημερώσει από το πρωί (διαβάστε εδώ) για τις επιστολές που αντάλλαξαν Παναθηναϊκός (μέσω του αντιπροέδρου του Χρήστου Παναγόπουλου) και Γιώργος Σαρρής, για το σκάνδαλο
των φερόμενων ως στημένων πινάκων διαιτησίας και για τη γενικότερη εικόνα που έχει παρουσιάσει η ελληνική διαιτησία την εφετινή περίοδο.

Η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ ήταν να κάνει τον... Κινέζο για όσα συμβαίνουν και να αρκεστεί στο ότι τέτοιες επιστολές δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει του ντέρμπι. Κάτι που πιθανότατα να επιθυμούσε, αφού θα αποπροσανατολίζονταν η φίλαθλη γνώμη, και που όμως δεν του έκαναν το χατίρι οι «πράσινοι» φίλαθλοι που συγκράτησαν υποδειγματικά την οργή τους στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν πως οι επιστολές θα μεταβιβαστούν στην UEFA, από την οποία και θα κριθούν. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, υπενθυμίζουμε πως θεωρεί πως υποστηρίζει τακτικά πως δεν είναι αρμόδια για παρόμοια ζητήματα.

Αναλυτικά η πρώτη επιστολή, που κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ, στον Γιώργο Σαρρή προσωπικά και στην ΚΕΔ:

«Κύριοι, Από καιρού είχαμε επιστήσει την προσοχή σας αλλά και την προσοχή των αρμοδίων αρχών για την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών στο χώρο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας για φαινόμενα που τουλάχιστον προκαλούν εύλογες απορίες και για πρακτικές που περιήλθαν σε γνώση του πανελλήνιου φίλαθλου κόσμου προκαλώντας τουλάχιστον υπόνοιες αδιαφάνειας.

Μέχρι σήμερα αν και έχουμε καταγγείλει επώνυμα τις ανωτέρω πρακτικές ΟΥΔΕΝ έγινε προς προστασία της αρχής του ευ αγωνίζεσθαι στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λίγκας και στη διασκέδαση των όποιων αρνητικών εντυπώσεων έχουν δημιουργήσει οι ως άνω πρακτικές.

Είχαμε επί παραδείγματι τονίσει κατ’ επανάληψη ότι διαιτητές που εμπλέκονται ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο στη μεγάλη υπόθεση των «στημένων αγώνων» και στο σκάνδαλο των παράνομων στοιχηματισμών, ζητήματα που ερευνώνται από την τακτική ποινική δικαιοσύνη της χώρας μας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ να μετέχουν στους πίνακες των διαιτητών και των παρατηρητών του πρωταθλήματος.

Η ανωτέρω άποψη είναι τουλάχιστον αυτονόητη σε όσους αναγνωρίζουν το ηθικό υπόβαθρο των αρχών του αθλητισμού και σε όσους πιστεύουν ότι αυτές δεν απόλλυνται από τον επαγγελματικό του χαρακτήρα.

Στην ερώτηση λοιπόν αν οι διαιτητές μπορούν να δώσουν «ρεσιτάλ διαιτησίας» η απάντηση απαιτεί ως προϋπόθεση οι Διαιτητές αυτοί να θέλουν πραγματικά να το κάνουν και στο γήπεδο και όχι μόνο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με υποδίκους για κακουργηματικές πράξεις.

Μετά τα προαναφερόμενα και επειδή σας είναι ήδη γνωστό ότι:

Α) Οι πίνακες διαιτητών βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας είναι «στημένοι» σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χρήσ
Keywords
Τυχαία Θέματα