Διπλο-εξέθεσε τον Τζίγγερ ο Αλαφούζος

Πόσο απλά ήταν τα πράγματα και πόσο πολύπλοκα είχε επιλέξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να τα κάνει επί έξι μήνες...
Έξι μήνες κράτησε το σίριαλ του πρώτου “deal” (όπως αρέσκονταν να το αποκαλούν οι πριγκιποεφημερίδες και οι πριγκιποδημοσιογράφοι στα ραδιόφωνα). Γιατί κράτησε τόσο; Γιατί τέτοιοι ήταν οι χειρισμοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη, οι μετοχές του οποίου ήταν προς διαπραγμάτευση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό Sentra FM, εξέθεσε διπλά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Πρώτα απ’ όλα με τη δήλωση που έκανε:

«Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τα κίνητρά του, αν και κυκλοφορούν θεωρίες συνομωσίας. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό. Η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, πού είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα!».

Τον εξέθεσε όμως και έμμεσα γιατί απέδειξε πόσο απλά ήταν τα πράγματα και πόσο πολύπλοκα επέλεξε να τα κάνει ο Τζίγγερ, για τους δικούς του λόγους.

Τι έπρεπε να κάνει; Απλούστατα να ανοίξει την ΑΜΚ των 15 εκατ. ευρώ, όπως είχε ζητήσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, και να άνοιγε ορθάνοιχτα την πόρτα στον Χ πρίγκιπα Αλ Σαούντ να βάλει τα ζεστά του λεφτουδάκια στον Παναθηναϊκό που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, όντας πρώτος της βαθμολογίας.

Δύο δρόμοι θα υπήρχαν: ή θα έμπαιναν τα χρήματα στην ΠΑΕ και θα αποκτούσε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο πρίγκιψ ή θα τελείωνε άμεσα το παραμύθι.

Φυσικά, μόλις θα έμπαινε τέλος στο παραμύθι της Χαλιμάς θα επανερχόμασταν στη ουσία... Δηλαδή στο να αναλάβει ο τότε μεγαλομέτοχος τις πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ, ώστε να φροντίσει ο Βγενόπουλος να καλυφθεί η ΑΜΚ όπως είχε δεσμευτεί.

Αντιθέτως, ο Τζίγγερ τι επέλεξε να κάνει;

Να καθυστερεί τα πάντα με ρυθμούς χελώνας και κατά συνέπεια να χαθεί και το πρωτάθλημα, αφού δεν έγινε η απαραίτητη ενίσχυση τον Γενάρη. Επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν να μην ανοίξει η ΑΜΚ και να περιμένουμε με τις εβδομάδες τα γνήσια υπογραφής του πρίγκιπα, τα πιστοποιητικά των πρεσβειών, τα MoU, SoU, ToU, την άφιξη του... κροίσου από αναβολή σε αναβολή, τις τραπεζικές εγγυητικές σε ξένες τράπεζες και το «κακό» νομοσχέδιο, το οποίο όταν τελικά ψηφίστηκε εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ο πρίγκιπας και εμφανίστηκε στη θέση του η πριγκίπισα Νούρα.

Τα ίδιο πρόσωπα που έστησαν το τότε πανηγύρι θα επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μία παρόμοια κατάσταση και στη νέα περίπτωση του Φεϊζάλ, κάτι που όμως έκοψε μαχαίρι ο Γιάννης Αλαφούζος, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους χειρισμούς του Τζίγγερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα