Παιδιά με ταλέντο και μέλλον

Οι έφηβοι του Παναθηναϊκού έχασαν με 2-0 από τη Ρεάλ. Έπαιξαν όμως εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και αξίζουν το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.
Έπεσαν σαν άντρες οι έφηβοι του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Φέρεντς Πούσκας και ηττήθηκαν με 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ανά διαστήματα θα νόμιζε κανείς πως τα «πιτσιρίκια» άλλαξαν φανέλες και πως αυτοί με το Τριφύλλι στο
στήθος ήταν οι παίκτες της ισπανικής ομάδας...

Οι «πράσινοι» απέδειξαν πως έχουν μπροστά τους ένα σπουδαίο μέλλον, αρκεί φυσικά να δουλέψουν σκληρά. Έτρεχαν ασταμάτητα σε όλους τους χώρους, έκαναν επίδειξη ικανοτήτων και φυσικής κατάστασης, ενώ έδειξαν πως αποτελούν ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο.

Η Ρεάλ πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ, στο 4΄, σε μία φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι «πράσινοι», ζητώντας από τον επόπτη οφσάιντ. Το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν οι «μικροί» του Κώστα Φραντζέσκου φάνηκε πως τους άγχωσε και μέχρι και τη μέση του πρώτου ημιχρόνου δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα.

Σιγά-σιγά αναθάρρησαν, συνειδητοποίησαν πως μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τη Ρεάλ και… αγρίεψαν. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως πάνω που πίστεψαν πως μπορούν να ισοφαρίσουν δέχτηκαν στο β’ ημίχρονο το 2-0, σκορ εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ ήταν πανέμορφο και προήλθε από τους αυτοματισμούς των παικτών της που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη φάση με κλειστά τα μάτια.

Οι μικροί του Τριφυλλιού αξίζουν χίλια μπράβο τόσο για την πρόκριση στον τελικό, όσο και για την μεγάλη θέληση και πάθος που επέδειξαν κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο σε αυτές τις ηλικίες.

Να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: Ο Παναθηναϊκός έχει το μικρότερο ηλικιακά ρόστερ από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Keywords
Τυχαία Θέματα