Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο Ar1stot3lis εξετάζει τα 10 νέα συντακτικά «κατορθώματα» του λεξιπλάστη Κω-Γκο...

Κώστας Γκόντζος, να τον πιεις στο ποτήρι για ακόμη μία φορά. Τα πολλά λόγια και οι πρόλογοι είναι περιττά, πάμε κατευθείαν να απολαύσουμε τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας του αγαπημένου μας δημοσιογράφου!

1. «Τη ηγεσία» (έφαγε το «ν» ο Κώστας, μάλλον γιατί του άρεσε, ή προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δοτική, καθότι δοτικός κι αυτός ως άνθρωπος...)
2. «χυδαυότητας. Προφέρεται «χυδαφότητας» στο μυαλό του μεγάλου συγγραφέα. Καινούργια
λέξη. Θα μιλήσουμε με τον κύριο Μπαμπινιώτη να μάθουμε περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι!
3. «σςε». Μήπως εννoούσε «Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων»; Μήπως είχε κατά νου τον μεγάλο αοιδό, Γιώργο Τσαλίκη; (Σσσσε-σσσσε-σσσσε-σσσσε)
4. «Γενμικότερα». Ταράχτηκε ο Κω-Γκο και πέταξε κι ένα «μ» μέσα. Ίσως επειδή η συγκεκριμένη λέξη τελειώνει σε -κότερα!
5. «οντς». Εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πως είναι το «όντως» στα ηπειρώτικα. Άλλοι πως είναι το «odds», (αγγλιστί οι πιθανότητες). Όποια κι αν είναι η αλήθεια, dear Kostas, you are very «odd» man, you know...
6. «Κοινωνικόεργο». Εδώ βλέπουμε την ένωση δύο λέξεων, όπως «τσιπσοκούλουρο», «κυραΓιώργαινα», «Κριστοβαζέχας» και άλλα.
7. «Μεαποκορύφωμα». Ίδια περίπτωση με το 6.
8. «Νάχουν». Παρομοίως με το 6 και το 7. Εκτός αν ο Νάχουν είναι Αλγερινός ποδοσφαιριστής που ορέγεται να δει στον Παναθηναϊκό ο εύσωμος δημοσιογράφος.
9. «Δικήτου». Κι αυτό πρόκειται μάλλον για ίδια περίπτωση με τα 6, 7 και 8. Η πιθανότητα να είναι ποδοσφαιριστής από το Μάλι, όπως ο Επώμου, που διακρίνεται ιδιαίτερα στα πρωταθλήματα ΣΙΣΜ, μάλλον απορρίπτεται από τους ειδικούς.
10. «λογικη». Εδώ δεν υπάρχει τονισμός. Η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι από τις αγαπημένες του πάντως...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα