Το μεγαλείο σου δεν έχει (και δε θα 'χει...) τελειωμό!

Γίγαντες στη Βαρκελώνη! Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός! Τεράστια νίκη 65-66 επί της Μπαρτσελόνα και μπρέικ από το Τριφύλλι που κάνει το 1-1 και μεταφέρει τη σειρά στην Αθήνα!
Και τώρα ελάτε στο ΟΑΚΑ! Εκεί που θα κοχλάζει από τους «τρελούς, φανατικούς». Εκεί που δεν θα πέφτει καρφίτσα! Εκεί που ο Παναθηναϊκός ξέρει να κερδίζει και τη διαιτησία! Κάτι που σήμερα απέδειξε πως ξέρει να κάνει και εκτός έδρας! Συγκλονιστικό το Τριφύλλι κέρδισε μέσα στη Βαρκελώνη τον Ναβάρο και την παρέα του με 65-66 και έθεσε
τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση στο Final-4 που σκοπεύει να ράψει το 7ο αστέρι στη φανέλα του!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός. Οι παίκτες του πέταγαν φωτιές, την ώρα που η Μπαρτσελόνα ήταν βελτιωμένη συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα.

Ένα τεράστιο τρίποντο του μεγάλου αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η διαιτησία αν και ήταν για 30΄ εμφανώς πιο... δίκαιη, δεν μπορούμε να πούμε πως ισχύει το ίδιο και για το τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί παραλίγο να πάρει το ματς πάνω της (οι Καταλανοί εκτελούσαν μπόνους βολών από το 35΄, όσο ο Παναθηναϊκός δεν συμπλήρωσε καν τα πέντε φάουλ στο δεκάλεπτο!).

Αν κάτι αποδείχθηκε περίτρανα ΚΑΙ στα δύο παιχνίδια είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τη Μπαρτσελόνα. Αν τον είχαν αφήσει οι διαιτητές τώρα το σκορ θα ήταν ήδη στο 0-2 και η υποδοχή στο ΟΑΚΑ θα ήταν μία τυπική διαδικασία πρόκρισης.

Για την ασύλληπτη εμφάνιση των Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Γκιστ, Μάικ Μπράμου και Στεφάν Λάσμε δεν υπάρχουν λόγια, αλλά όλοι οι «πράσινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής και έφεραν τη σειρά στην Αθήνα, μπροστά στους φιλάθλους του Τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός με μία νίκη που γεννά οπαδούς, απέδειξε γιατί έχει την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη.

Άμυνα-δαγκάνα

Με τους Διαμαντίδη Ξανθόπουλο, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη ξεκίνησε το Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός είχε τρομερή ενέργεια στην αρχή του δεκαλέπτου, που παρά τους πέντε πόντους από τον Ναβάρο, προηγήθηκε με 5-7, μετά από δύο καλάθια από τον Σχορτσιανίτη και μία εξαιρετική διείσδυση από τον Ματσιούλις. Ο Ξανθόπουλος έκανε το 5-10, αλλά οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα από Σάδα και Ίνγκλς πέρασαν μπροστά στο σκορ. Με φόλοου του Λάσμε μετά από προσπάθεια του Ούκιτς το Τριφύλλι έγραψε το 11-12. Η άμυνα των «πράσινων» λειτουργούσε υποδειγματικά, αλλά οι επιθέσεις ήταν βεβιασμένες, κάτι που δεν επέτρεπαν στο Τριφύλλι να ξεφύγει στο σκορ. Με παλικαρίσια προσπάθεια ο Ούκιτς και με 2/2 βολές ο Διαμαντίδης, που πήρε έξυπνα το φάουλ από τον Τόμιτς στο τέλος της περιόδου, διαμορφώθηκε το 11-16.

Έλεγχος του ρυθμού, αλλά μεγάλη αστοχία και λάθη

Με ένα τρίποντο για κάθε ομάδα ξεκίνησε το β΄δεκάλεπτο, με τον Γκιστ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και με τον Αμπρίνες για τους Καταλανούς. Μία λάθος πάσα του Λάσμε, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεχυθούν στον αιφνιδιασμό, κερδίζοντας καλάθι και φάουλ με τον Λόρμπεκ. Ο Γκιστ δυναμικά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε στον Λάσμε που πέτυχε ένα εύκολο καλάθι, αλλά αμέσως απάντησε ο Αμπρίνες για το 19-21. Ο Διαμαντίδης έκλεψε τη μπάλα και έδωσε αμέσως ασσίστ στον Μπράμο, που σκόραρε κάτω από το καλάθι με ωραία διείσδυση. Ο Χουέρτας με τρίποντο μείωσε στον πόντο, αλλά ο Μπράμος με σουτ από μακρινή απόσταση έκανε το 22-25. Ο Μάικ παίζοντας εκπληκτική άμυνα έδωσε ένα μεγαλειώδες στοπ στον Χουέρτας. Οι «πράσινοι» έβγαζαν ελεύθερα σουτ, αλλά ήταν άστοχοι, κάτι που επέτρεψε στους Καταλανούς να περάσουν μπροστά λέι απ του Τόμιτς και διείσδυση του Χουέρτας (26-25). Δύο λάθη από Γκιστ και Σχορτσιανίτη στοίχισαν, αφού ο Τζαγουάι στην επίθεση από κοντά ανέβασε τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Γκιστ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο, όμως ο Ναβάρο με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο ίδιος παίχτης με ένα δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας στη λήξη του χρόνου, μετά από λάθος του Μπράμου, έγραψε το 32-27, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Επιστροφή από το -13

Ο Ναβάρο ξεκίνησε από κει που το άφησε στο τέλος του α΄ημιχρόνου και με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά για την ομάδα του. Ο Τζαγουάι από κοντά έκανε το 37-27. Μετά τα τρία σερί λάθη του Τριφυλλιού, ο Πεδουλάκης ζήτησε τάιμ άουτ. Ο Σάδα με νέο τρίποντο έκανε το 40-27, με τον Ούκιτς να απαντά αμέσως με τον ίδιο τρόπο. Ο Γκιστ με καλάθι από το λόου ποστ και ο Λάσμε με βολές μάζεψαν τη διαφορά στο 40-34. Ο Ναβάρο είχε ζεστό χέρι και με νέο τρίποντο έδωσε αέρα 9 πόντων στους γηπεδούχους, αλλά ο Γκιστ με δικό του σουτ τριών πόντων έκανε το 43-37. Η κόπωση ήταν εμφανής σε βασικούς παίχτες του Τριφυλλιού, που έφθασε στα 13 λάθη 3:30 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Γκιστ με εξαιρετική προσπάθεια κάτω από το καλάθι κρατούσε τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι, για το 45-39. Με μεγάλο τρίποντο, ο Μπράμος μείωσε ακόμα περισσότερο και ο Ούκιτς με νέο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε ένα απίστευτο καμ μπακ για τους «πράσινους». Ο Αμπρίνες με τον ίδιο τρόπο, αλλά και 2/2 βολές έκανε ένα 5-0 για τους Καταλανούς. Ο Λάσμε έπαιξε στα πόδια τον Τόμιτς, πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ για το 50-48.

Κατάθεση ψυχής - Καντάρια τόνους η φανέλα

Οι διαιτητές ανέλαβαν να ανοίξουν τη διαφορά για τη Μπαρτσελόνα, μιας και δεν μπορούσε να τα καταφέρει μόνη της. Έτσι, αντί να δοθεί φάουλ και 3 βολές στον Ματσιούλις, σφυρίχτηκε στην επόμενη φάση ανύπαρτκο φάουλ και τεχνική ποινή στο Λιθουανό και ο Τόμιτς έκανε το 54-48. Το Τριφύλλι έπαιζε με ένα γκαρντ, παρά την πίεση των γηπεδούχων. Με πολύ ωραία προσπάθεια από τον Γκιστ και νέο παλικαρίσιο τρίποντο από τον Μπράμο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 54-53. Ο Ματσιούλις έκανε το 58-57 μετά από ασσίστ του Διαμαντίδη και ο τεράστιος αρχηγός με σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά την ομάδα με 58-60. Ο Λόρμπεκ ισοφάρισε με βολές και ο Ναβάρο με δύο κοντινά σουτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 64-60. Αλλά ο Μπράμος με φοβερό τρίποντο δεν άφηνε τους Καταλανούς να χαρούν και διαμόρφωσε το 64-63. O αγώνας δεν ήταν για καρδιακούς, αφού τα συναισθήματα εναλλάσσονταν για τις δύο ομάδες. Ο Ναβάρο με 1/2 βολές έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του. Ο απίστευτος Διαμαντίδης με τρίποντο εκτός ισορροπίας έκανε το 65-66 8'' πριν τη λήξη του ματς. Ο Λάσμε έσβησε τα φώτα του Ναβάρο 1.7'' πριν το τέλος και ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη, κόντρα σε όλους και σε όλα!

Το μεγαλείο αυτής της ομάδας δεν έχει τελειωμό!

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-27, 50-48, 65-66

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6 (2τριπ, 3ασ), Χουέρτας 5 (1/3τριπ, 2ριμπ, 4ασ), Αμπρίνες 10 (2/2βολ, 1/2διπ, 2/2τριπ, 3ριμπ, 2κλεψ), Ναβάρο 20 (3/4βολ, 4/7διπ, 3/8τριπ, 1ριμπ, 2λαθ, 1ασ), Γιασικεβίτσιους 2, Γουάλας 2, Ίνγκλις 3 (1), Λόρμπεκ 7, Τζαβάι 4, Τόμιτς 6 (7ριμπ).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Mπράμος 13 (3/3τριπ), Ματσιούλις 5 (1/4τριπ, 6ριμπ, 1λαθ, 1ασ), Ούκιτς 8 (1/2διπ, 2/6τριπ, 1ριμπ, 1κλεψ, 3λαθ, 3ασ), Λάσμε 9 (3/3βολ, 3/7διπ, 7ριμπ, 1λαθ), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 10 (4/4βολ, 2/3τριπ, 3ριμπ, 3κλεψ, 4λαθ, 3ασ), Γκιστ 14 (2/5βολ, 3/4διπ, 2/5τριπ, 7ριμπ, 2λαθ, 1ασ, 1κοψ), Μπανκς, Ξανθόπουλος 2, Σχορτσανίτης 4 (4λαθ).
Keywords
Τυχαία Θέματα