«Ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της Λεωφόρου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός»!

Το GreenZone δημοσιεύει κρατικό έγγραφο - «βόμβα» που παρουσιάζει το οικόπεδο που στεγάζει το «Απόστολος Νικολαΐδης» ως ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Μία τεράστια έκπληξη «κρύβει» κρατικό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΑΔΑ: ΒΕ2Π0-ΞΘ5) με ημερομηνία έκδοσης την 22α Μαρτίου 2013, με θέμα την εξαίρεση από κατεδάφιση εγκαταστάσεων του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» για πέντε χρόνια. Την απόφαση δηλαδή, για τη γνωστή τροποποίηση του νόμου Μπιρμπίλη, που απλώς εξασφαλίζει τη μη κατεδάφιση της Λεωφόρου για μία πενταετία, και για την
οποία σήμερα τα ΜΜΕ... πανηγυρίζουν!

Η έκπληξη αφορά την ιδιοκτησία του οικοπέδου. Στο έγγραφο που παρουσιάζει το GreenZone και που το υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης, γράφει:

«Στο οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 22/69 του Δήμου Αθηναίων, ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχει κατασκευαστεί το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, (...)».

Σύμφωνα με επίσημο κρατικό έγγραφο απόφασης που πάρθηκε από το ΥΠΕΚΑ λαμβάνοντας υπόψιν και αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (αρ. πρωτ. ΔΟΚΚ 13524/1-3-2013), το οικόπεδο που στεγάζει τη Λεωφόρο αναγράφεται ως περιουσία της ΠΑΕ!!!

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν...

1) Πρόκειται απλώς για λάθος του εγγράφου, αφού αυτό που έχει εδώ και καιρό διαρρεύσει από διάφορες πηγές είναι πως ο Δήμος Αθηναίων φέρεται πως αμφισβητεί την κυριότητα του γηπέδου (από τον Ερασιτέχνη, καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί θέμα ΠΑΕ!).

Εφόσον ισχύει αυτό, γίνεται για άλλη μία φορά αντιληπτό το πόσο σοβαρά λαμβάνουν τον Παναθηναϊκό οι κρατικοί φορείς που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά!

2) Αν πράγματι με κάποιον τρόπο η ΠΑΕ είχε αποκτήσει την ιδιοκτησία του γηπέδου, χωρίς αυτό να γίνει ποτέ γνωστό (για λόγους που δε γνωρίζουμε), τότε γεννάται το εύλογο ερώτημα: Για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός... έμπλεξε με ΓΗΠΕΛ, εμπορικά κέντρα, μεγαλοκατασκευαστές, με τον Δήμο και με συμβάσεις που «δένουν» χειροπόδαρα το μέλλον του Συλλόγου;

Μιλάμε για ένα οικόπεδο - φιλέτο που κοστολογείται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, οπότε γίνεται κατανοητό πως αν ανήκει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, τότε ο Σύλλογος της Αθήνας παίζει μπάλα σε... άλλο επίπεδο!

(Υπάρχει και το σενάριο -που αδυνατούμε να το πιστέψουμε- που λέει πως έχουν κινηθεί υπόγειες διαδικασίες σχετικά με την ιδιοκτησία της Λεωφόρου, οι οποίες κανείς δεν γνωρίζει αν αποσκοπούν στο καλό του Παναθηναϊκού ή όχι).
Keywords
Τυχαία Θέματα