Το ΣτΕ άναψε το... πράσινο φως, κι όμως πανηγυρίζουν!

Δεν εξασφαλίζεται ούτε η Λεωφόρος, ούτε ο Ερασιτέχνης, ούτε ο Παναθηναϊκός γενικότερα με το Προεδρικό Διάταγμα που έκρινε συνταγματικό το ΣτΕ. Κι όμως τα ΜΜΕ, για τους λόγους τους, πανηγυρίζουν!
Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ σε ουδέτερες -και μη- αθλητικές ιστοσελίδες θα νομίζει πως κερδισμένος από το Προεδρικό Διάταγμα που έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το Συμβούλιο της Επικρατίας, είναι ο Παναθηναϊκός!

Στην
ουσία δεν άλλαξε απολύτως τίποτα…

Να ξεκινήσουμε από το πιο βασικό. Οι γνωστοί «παπαγάλοι» εδώ και τόσους μήνες φώναζαν πως «δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα Προεδρικό Διάταγμα αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού».

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός φυσικά και δεν συμφώνησε με την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος (κάτι που φρόντισε να το υπενθυμίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή), όμως η άποψή του έμεινε… εκτός κάδρου. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα!

Πάμε παρακάτω…

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Απλώς -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- εξασφαλίστηκε η μη κατεδάφιση της Λεωφόρου για πέντε χρόνια.

Για την ακρίβεια οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αφού στην ουσία το Προεδρικό Διάταγμα «εγκλωβίζει» το Σύλλογο. Είναι σαν να εγκρίνεται εκ νέου ο νόμος Μπιρμπίλη (μία χειρότερη εκδοχή γιατί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται πως μειώνονται κι άλλο οι εμπορικές χρήσεις, με μοναδικό κέρδος... την πενταετή παράταση της κατεδάφισης).

Κι όμως πανηγυρίζουν! Όπως τότε που είχε περάσει ο νόμος Μπιρμπίλη! Και τότε πανηγύρια και χορούς είχαμε!

Πρώτον, δεν γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι το μέλλον της Λεωφόρου μετά την πενταετία, αν δεν έχει κατασκευαστεί μέσα σε αυτά τα χρόνια ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Δεύτερον, δεν καλύπτεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με τα ανταλλάγματα, για το οποία, όπως ισχυρίζεται, ΠΟΤΕ δεν συμφώνησε!!!

Τρίτον, θα βρεθεί ποτέ χρηματοδότης για την κατασκευή του γηπέδου; Γιατί αν δεν βρεθεί, τότε ο Παναθηναϊκός οδεύει προς ολοταχώς προς την καταστροφή.

Τέταρτον, έστω πως βρεθεί χρηματοδότης. Θα φτιάξει γήπεδο που θα είναι και αντάξιο του ονόματος του Παναθηναϊκού, αλλά και θα τον «εκτοξεύσει» οικονομικά (και όχι το αντίθετο); Εξασφαλίζεται αυτό με κάποιον τρόπο; Φυσικά και όχι!

Υπάρχει κάποια μελέτη βιωσιμότητας για να στηριχθεί το έργο; Ποιες θα είναι οι εμπορικές χρήσεις; Γιατί αν είναι να φτιαχτεί ένα γήπεδο που δεν θα καλύπτει το Τριφύλλι και που δεν θα συμφέρει οικονομικά την ομάδα για να πέσει η Λεωφόρος.... καληνύχτα Παναθηναϊκέ!

Κι όμως, υπάρχουν (μαζικές) φωνές που –για λόγους που δεν γνωρίζουμε- θεωρούν ως κάτι… καλό τις σημερινές εξελίξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα