Αιχμές Καρχιμάκη για ύποπτους «διορισμούς»

10:35 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο δρόμο για το 9 Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης παρεμβαίνει με μια δήλωση γεμάτη αιχμές όσον αφορά στην επιλογή της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού.

Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης διερωτάται και παράλληλα ρωτά τους συντρόφους

του, γιατί μεθοδεύουν νέους «διορισμούς» μελών στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού (ΕΚΑΠ) ακυρώνοντας τους ήδη εκλεγμένους από το Εθνικό Συμβούλιο, με το αστήρικτο και αδικαιολόγητο επιχείρημα ότι ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ,Γ. Ανωμερίτης είναι επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο ισχυρισμός περί ασυμβίβαστου είναι «αβάσιμη εφεύρεση» αφού κι όταν «ο κ. Ανωμερίτης ως πρόεδρος της ΕΚΑΠ εγγυήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη, πιστοποίησε και επικύρωσε την εκλογή του Προέδρου στις 18 Μαρτίου» ήταν επικεφαλής του ΟΛΠ.

Και ερωτά ο κ. Καρχιμάκης, με εμφανή καυστική διάθεση «τότε δεν είχε ασυμβίβαστο»;
Σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζεται να γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του καταστατικού. Δεν μπορεί να υπάρχει καταστατικό κατά περίπτωση, ή καταστατικό διαφορετικών ταχυτήτων. «Το καταστατικό επιτέλους δεν μπορεί να γίνεται ακορντεόν», λέει χαρακτηριστικά.
Για να καταλήξει «Δεν μπορεί σε εκλεγμένο όργανο σύντροφοι, να φυτεύονται διορισμένοι».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα