Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε ο διορισμός Υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα

09:25 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Η είδηση για διορισμό Υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο πολιτικό σύστημα, το οποίο σύσσωμο διερωτάται για τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης στη συγκεκριμένη συγκυρία. Τη θέση του Υποδιοικητή θα λάβει ο Ανώτερος Διευθυντής της Κεντρικής κ. Σπύρος Σταυρινάκης, ο οποίος σήμερα θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη η αντιπολίτευση έχει εκφράσει, δια στόματος Νίκου Αναστασιάδη,

την πρόθεσή της να κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει την απόφαση μετά την ανάληψη της εξουσίας από την επόμενη κυβέρνηση. Με βάση τις έντονες ανησυχίες για τη λειτουργία της Κεντρικής που εξέφραζε το τελευταίο διάστημα ο ΔΗΣΥ όλα δείχνουν πως πλέον ακόμα και οι πιο ακραίες επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Παρόμοια ήταν και η θέση που εκφράστηκε από το στρατόπεδο του Λιλλήκα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου να σχολιάζει: «Απορούμε και εξιστάμεθα».

Το επιτελείο Μαλά δεν σχολίασε τη σχετική απόφαση. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι είναι συνταγματική. Επίσης επισήμανε το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει η Κεντρική Τράπεζα το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε ο Διοικητής χρειάζεται στήριξη.

Από το nomisma.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα