ΑΠΟ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, ΕΛΕΓΚΤΗΣ;

08:45 5/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Η προαγωγή νυχτοφύλακα σε … υπάλληλο Διεύθυνσης Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τον Φίλιππο Σαχινίδη. Ήταν ίσως μία από τις τελευταίες του υπογραφές ως υπουργού αυτής της Κυβέρνησης.


Του Βαγγέλη Δουράκη

Η συγκεκριμένη νυχτοφύλακας υποχρεωτικής εκπαίδευσης προήχθη σε θέση υπαλλήλου δημοσιονομικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Αν

και δεν υπάρχει κάποια παρατυπία (η διαδικασία προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα), εντύπωση προκαλεί η σπουδή με την οποία προωθήθηκε προς έγκριση με την υπογραφή του υπουργού μια τέτοια απόφαση του.

Η απόφαση για την νυχτοφύλακα υπεγράφη τις ημέρες του Πάσχα (10/4/2012), αμέσως μετά την έγκριση που έδωσε το υπηρεσιακό συμβούλιο που εξέτασε το θέμα της (30/3/2012).

Προφανώς στο υπουργείο Οικονομικών έκριναν πως η υπογραφή της μετάταξης της υπαλλήλου από θέση νυχτοφύλακα ΥΕ σε δημοσιονομικού ΔΕ ήταν «τυπική υπόθεση», πλήρως νομότυπη και δεν προσκρούει στις απαγορεύσεις για τις τοποθετήσεις υπαλλήλων την προεκλογική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα