ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ …ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

08:45 5/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κυβέρνηση συνεργασίας που θα κρατήσει την χώρα στο ευρώ ζητά το ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης. Με πολιτικούς συντάκτες συναντάται το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πόρτα-πόρτα «συνεχίζεται» η προεκλογική εκστρατεία.

Τυπικά, η προεκλογική περίοδος έληξε χθες, στις 12 τα μεσάνυχτα. Όπως σε όλα τα κόμματα όμως, έτσι και στο ΠΑΣΟΚ,

η μάχη εξακολουθεί να δίνεται, «σπίτι με σπίτι», «στόμα με στόμα», όπως άλλωστε ζήτησε για άλλη μια φορά χθες ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τελευταίος, θα έχει στη μία σήμερα το μεσημέρι, την καθιερωμένη πια προεκλογική συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ στο Πάρκο Ελευθερίας, για μία «χαλαρότερη» από ό,τι συνήθως συζήτηση μαζί τους.

Στην Ιπποκράτους άλλωστε, τόσο η χαμηλή συσπείρωση που παρουσίαζε ως και τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ, όσο και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, προβληματίζουν τα κορυφαία στελέχη, που ρίχνουν τώρα το βάρος στις μονοεδρικές και τις τετραεδρικές περιφέρειες. Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, που με δήλωσή της κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για ʽπροσωπική ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργόςʼ, όσο και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για έλλειψη κάθε ενδοιασμού να οδηγήσει την Ελλάδα σε απομόνωση μέσα από το λεγόμενο ʽκόμμα της δραχμήςʼ. Απευθυνόμενη δε κυρίως σε παλιότερους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι αποτελεί την μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση στην μετά το μνημόνιο εποχή.

Κάλεσμα στους παλιότερους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε πάντως και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, όπου το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη», είπε, θέτοντας με δραματικό τρόπο το δίλημμα των εκλογών. Επέμεινε λοιπόν στην πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε», εξαπολύοντας και εκείνος επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας ʽκαθαρή εντολήʼ και ʽνομιμοποίησηʼ απο τους πολίτες.

Ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που έχει παρουσιάσει εν είδει κομματικού, αλλά και ʽεθνικούʼ- όπως συνηθίζει να λέει- προγράμματος, ενώ παρατηρώντας πως η ʽαντίστροφη μέτρησηʼ για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση, άρχισε, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους ʽηχηρή απάντησηʼ στους ʽανιστόρητουςʼ που νομίζουν ότι ʽτελειώνουνʼ με το ΠΑΣΟΚ. «Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά», είπε, επαναλαμβάνοντας μία ιστορική πια ρήση του ιδρυτή της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα