«ΔΙΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στην εθνική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, όπου σκοπεύει να συμμετάσχει και προσωπικά- ρίχνει το βάρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Από τα αποτελέσματά της μάλιστα, εξαρτά την όλη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και την μικρή ή μεγάλη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτό.

Διορία λίγων μηνών, δίνει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτιμώντας τότε τα όποια αποτελέσματα της εθνικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, προτίθεται να θέσει θέμα «ανασύνθεσης» -εφόσον χρειαστεί- της κυβέρνησης, ακόμα και θέμα αλλαγής στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ο κ.Βενιζέλος που επιμένει με κάθε ευκαιρία να επαναφέρει την πρότασή του για συγκρότηση Εθνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας, σκοπεύει να συμμετάσχει προσωπικά στη διαπραγμάτευση. Από τα αποτελέσματά της σε λίγους μήνες, μάλιστα, εξαρτά ξανά τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Το φθινόπωρο, άλλωστε, στοχεύει να έχει ολοκληρωθεί η «ανασύσταση» του ΠΑΣΟΚ, οπότε σε περίπτωση που παρατηρηθεί «φθορά της κυβέρνησης Σαμαρά», και κάποια «ανάκαμψη» του ΠΑΣΟΚ, θα εξετάσει ακόμα και την αποχώρηση του τελευταίου από την κυβέρνηση, κάτι που προς το παρόν δεν μελετά, δεδομένου ότι με ένα κόμμα του 12% ούτε κατά διάννοια δεν επιθυμεί νέες εκλογές.

Διαφορετικά, θα θέσει θέμα «ανασύνθεσης» της κυβέρνησης εκ του μηδενός, ακόμα και με άλλο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού. Δεν αποκλείεται να είναι εκείνος αυτή την φορά που θα ζητήσει αμιγώς πολιτική κυβέρνηση με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αν όχι και του ίδιου προσωπικά, ή στον αντίποδα αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση με επικεφαλής ακόμα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όταν επιτιθέμενος στη Δημοκρατική Αριστερά, είχε υποστηρίξει ότι αν είχε συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ίσως ο κ.Σαμαράς να μην ήταν πρωθυπουργός…

Keywords
Τυχαία Θέματα