Γαλάζιος πόλεμος στον ΕΟΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος κορυφής στον ΕΟΤ καθώς ο παραιτηθείς Νίκος Καραχάλιος αντεπιτέθηκε χθες αφήνοντας σαφείς αιχμές και αποδίδοντας την απόφαση της Όλγας Κεφαλογιάννη για απομάκρυνσή του, στην προσπάθειά του να ελέγξει λογιστικές ή πραγματικές τρύπες εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΤ.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης με την πλαστογραφημένη επιταγή, ύψους 147 χιλιάδων ευρώ που επιχείρησε να εξαργυρώσει

στην Τράπεζα Ελλάδος ομάδα αποτελούμενη από τον 39χρονο πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ Κ. Βασιλάκο, έναν 44χρονο επιχειρηματία, έναν άνδρα και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας, και έναν επίσης 44χρονο άνδρα, εξωτερικό συνεργάτης της εταιρείας αυτής.

Μια προαναγγελθείσα επίθεση

Η χθεσινή επίθεση Καραχάλιου, για πολλούς προαναγγελθείσα, ήρθε ως αποτέλεσμα του μπαράζ των δημοσιογραφικών ρεπορτάζ που τον έφεραν εμπλεκόμμενο στην υπόθεση. Η οργή του κ. Καραχάλιου κτύπησε κόκκινο όταν διαπίστωσε ότι, σύμφωνα με διαρροές, τις οποίες ο ίδιος απέδωσε σε κέντρα του υπουργείου Τουρισμού εμφανίστηκε να αναζητείται από την Αστυνομία για διευκρινήσεις, μπαίνοντας δηλαδή και ο ίδιος στο κάδρο της προσπάθειας υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τόσο η πλέον πρόσφατη υπόθεση όσο και η κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα (σχετικά με τις διαφημιστικές επιλογές του ΕΟΤ ή την πρόσκληση μοντέλων στην Ελλάδα) έχουν ως στόχο να παγώσει η προσπάθειά του για εξυγίανση των οικονομικών του ΕΟΤ. Με τις αναφορές αυτές, ο κ. Καραχάλιος – που βάλλει ευθέως κατά του διαδόχου του Π. Λειβαδά – στοχοποιεί και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία και έλαβε την απόφαση απομάκρυνσής του.

Άντεξα…

«Επειδή άντεξα στο πρώτο κύμα των επιθέσεων, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραχάλιος και προσθέτει πως «προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε αυτή την υπόθεση. Βιάστηκαν Η υπόθεση της πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ». «Αν όμως θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο «διάδοχός» μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού… Επαναλαμβάνω: Όσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν. Ξέρω ότι θα προσπαθήσουν ξανά…», καταλήγει ο κ. Καραχάλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα