ΚΩΔΙΚΟΣ «ΑΚΗΣ-GATE»

Σημειώσεις και στοιχεία που δείχνουν ροή 40 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών, σε διάστημα μόλις λίγων μηνών κρατούσε στο καθ΄όλα  λαλίστατο αρχείο του ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα τόσο για τον πρωταγωνιστή της εταιρείας, όσο και  τους συγκατηγορουμένους τους που θα χρειαστεί να ξαναπεράσουν από τα δικαστήρια της  πρώην Σχολής Ευελπίδων να απολογηθούν συμπληρωματικά

για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το αρχείο του πρώην υπουργού φαίνεται πως  … έχει και άλλα να πει ,καθώς δεν  έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί όλα τα στοιχεία από τον τεράστιο όγκο των σημειωμάτων και των φωτοτυπιών που, που φυλούσε ως κόρη οφθαλμού στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, στην Κυψέλη.

Ωστόσο, η αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών και δικαστικών αρχών, που παραπέμπει σε επιχειρήσεις Ευρωπαϊκού και αμερικανικού τύπου,  δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άκη Τσοχατζόπουλου, να  εξαφανίσει τα ίχνη του αρχείου του.

Έτσι, άρχισαν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται  εταιρείες, άγνωστες ακόμα και για την ίδια τη δικαιοσύνη, λογαριασμοί σε τράπεζες ανά την Ευρώπη ,επ ονόματι ακόμα και της συζύγου του, απεγνωσμένα σημειώματα με αποδέκτη παλαιό του συνεργάτη που του ζητάει πίσω ένα εκατομμύριο ευρώ ,αλλά και οι χλιδάτες αγορές και ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης της Βίκυς Σταμάτη που περιμένει την απόφαση των δικαστικών για το αίτημα της αποφυλάκισής της.

Μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας  υπεράκτιες εταιρείες, εμβάσματα με ροή εκατομμυρίων δολαρίων, αποδείξεις  δεκάδων χιλιάδων ευρώ για αγορές επίπλων,ρούχων και αυτοκινήτων εν μέσω οικονομικής κρίσης,αλλά και σκέψεις για προσπάθειες -αποτυχημένες όπως έδειξε η ιστορία – για επιχείρηση παρέμβασης στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστών.

Υπό το βάρος των δεδομένων  αυτών, που ουσιαστικά φέρουν τη δική του σφραγίδα, ο πρώην υπουργός θα απολογηθεί συμπληρωματικά και τότε θα ξεδιαλύνει και τις άγνωστες λέξεις που  εικάζεται ότι αναφέρονται σε χρήματα.Πρόκειται για τους περίφημους κωδικούς  βιβλία και αλφαβητάρια που επίμονα ζητάει να του επιστρέψει ένας συνεργάτης του από τα παλιά. Σε μία μάλιστα από τις χειρόγραφες σημειώσεις του θέτει και τελεσίγραφο ενόψει εορτών του Πάσχα, όπου είχε ανάγκη από χρήματα.

Άλλες φορές πάλι τα σημειώματα  κρύβουν  ή ευθέως παραπέμπουν σε απειλές σε περίπτωση που ο -πραγματικός ή φανταστικός – αποδέκτης αυτών δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του έναντι του πρώην υπουργού.

Μέσα στο αρχείο του μάλιστα υπάρχει και μία επιστολή-μυστήριο γραμμένη από άλλο χέρι, πλην του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κάποιος προσπαθεί να συναντήσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και εκείνο τον αποφεύγει όπως … ο διάβολος το λιβάνι . Ωστόσο, το τοπίο γύρω από την επιστολή αυτή παραμένει θολό .Και βέβαια άγνωστος ο συντάκτης,αλλά και ο παραλήπτης της.

Εκτός και αν ο Άκης Τσοχατζόπουλους αν αποφασίσει να μιλήσει στον ανακριτή, αποκαλύψει  και την ταυτότητα των προσώπων, αλλά και το λόγο

Keywords
Τυχαία Θέματα