«Μαγική εικόνα» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

09:29 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του μνημονίου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «καταφεύγει σε επικοινωνιακά παιχνίδια». «Αφού έχει απολέσει κάθε άλλο πραγματικό στήριγμα, το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι η καταφυγή στα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια των ταξιδιών του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, που παριστάνει, όμως, κατά τα άλλα τον Κινέζο όσον αφορά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής», συνέχισε η Κουμουνδούρου, με στελέχη της να διαμηνύουν ότι όλες οι «σκληρές» προβλέψεις του Μνημονίου

παραμένουν εν ισχύι: «το σκανδαλώδες ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, οι χιλιάδες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέοι ληστρικοί φόροι, οι νέες μειώσεις μισθών εξαιτίας της λήξης της μετενέργειας αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη ενός εγκληματικού προγράμματος λιτότητας που, όχι μόνο δεν μειώνει το δημόσιο χρέος, αλλά απογυμνώνει την οικονομία από κάθε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να «υπενθυμίσει» στην κοινή γνώμη όλες τις αντικοινωνικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών.

Μετάθεση εκτιμήσεων

Σε κάθε περίπτωση, όμως, στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα δώσουν πολιτικό χρόνο και ευχέρεια στον Αντώνη Σαμαρά να ξεδιπλώσει τον πολιτικό σχεδιασμό του και να φτάσει ως το φθινόπωρο και τις -πολυπόθητες για το Μαξίμου- γερμανικές εκλογές. «Κανείς δεν είπε ότι η κυβέρνηση θα πέσει το καλοκαίρι», σημειώνουν στο matrix24.gr υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ως πρόσφατα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση θα κλυδωνιστεί -ενδεχομένως και με μοιραίο για την ίδια τρόπο- με την «μεγάλη επιθεώρηση» της τρόικας τον Ιούνιο, πλέον η εκτίμηση είναι ότι για το Μαξίμου δε θα υπάρξει κανένας κίνδυνος ως το φθινόπωρο. Άλλωστε, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούν προσεκτικά όλες τις κινήσεις από την πλευρά των δανειστών και διαπιστώνουν μία «επιχείρηση πρωτοφανούς στήριξης του μνημονιακού μπλοκ», όπως λένε χαρακτηριστικά. Προς τούτο, μάλιστα, επικαλούνται την έκθεση του ΔΝΤ, το μπαράζ δηλώσεων για «την Ελλάδα που τα καταφέρνει», αλλά και τις διαφαινόμενες προθέσεις των Βρυξελλών να εγκριθεί στο Eurogroup της 13ης Μαΐου η καταβολή και της δόσης των 4,2 δισ. ευρώ, αλλά και της δόσης του Ιουνίου, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα