Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων

08:37 6/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι εκδρομείς, άφησαν τα αστικά κέντρα με καλό καιρό, στην επιστροφή τους όμως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άστατο καιρό.

Πολλοί βέβαια θα εκμεταλλευτούν και την μεταφερόμενη από την Πρωτομαγιά, αργία της Τρίτης του Πάσχα, ώστε να παρατείνουν για λίγο ακόμη τις διακοπές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά αυξήθηκε κατά 25%

σε σχέση με την περσινή έξοδο του Πάσχα και τα πλοία είχαν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς.

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το απόγευμα όμως, αλλάζει το σκηνικό, με νεφώσεις, βροχές στα πεδινά και καταιγίδες στα ορεινά. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, η μέρα θα ξεκινήσει με σχετικά αίθριο ουρανό αλλά από το μεσημέρι και μετά, στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει.
Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα λείψουν και ειδικά από τα ορεινά, με τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζουν πιο έντονα το φαινόμενο.

Νοτιάδες στα Δυτικά και Βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν στα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο.

Αύριο, Τρίτη, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο αλλά και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας, ακόμη και στα ορεινά της Κρήτης.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν την Τρίτη με καράβι, οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ στα βορειότερα θα φτάνουν τα 7.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα υποχωρήσει, στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα